כל המאמרים באתר

הקפה לא רק ממריץ את האנרגיה שלנו, אלא גם ממריץ את מערכת העיכול. אם רציתם לדעת מדוע שתיית קפה גורמת לכם לרצות לגשת לשירותים, המאמר הזה בשבילכם
לפי סקר שערך מכון המחקר קנטר TNS, כמעט 80% מהישראלים שותים לפחות כוס קפה אחת ביום, ו-93.3% מהישראלים מעדיפים לשתות...
כשאנחנו שותים קפה דלוח עם טעם פגום, אנחנו ממהרים להאשים את פולי הקפה או לתלות את האחריות לכך על תהליך...
האם קרמה בקפה מעצימה את טעמו או דווקא פוגמת בו? ואיך נבטיח קרמה איכותית, עשירה ויציבה באספרסו שלנו? כל מה שרציתם לדעת על שכבת הקצף הנחשקת
משקה Flat White מורכב מאספרסו עם מיקרו-קצף ומזכיר מאוד את הלאטה. אז במה בכל זאת הם שונים?
בכל הקשור לגל השלישי של הקפה, אוסטרליה מוכרת כאחת מהמובילות בעולם. ראיון עם דניאל מושיץ מ"מושיץ קפה", שמבקש להביא לישראל את הסטנדרטים של תרבות הקפה האוסטרלית
אספרסו טוניק מבוסס על מתכון בסיסי: שוט כפול של אספרסו, מי טוניק וקרח. התוצאה היא משקה עם איזון מושלם בין מתיקות למרירות ושגם מצטלם היטב לאינסטגרם
הקצפת חלב יכולה להפוך את הקפה שלכם למושלם, אבל איך עושים את זה נכון? תשמחו לדעת שלא חייבים ציוד יקר כדי ליצור חלב מוקצף איכותי. לפניכם המדריך המלא להקצפת חלב בבית
עם כל הכבוד לאיטלקים, מי שהמציא את הקפה הקר שאנחנו כל כך אוהבים אלו היוונים. בואו ללמוד איך להכין פרדו אספרסו – משקה הקפה הרענן והמתוחכם ביותר בסביבה
אחת השיטות הייחודיות ביותר להכנת קפה היא סיפון (Siphon) או חליטת ואקום, שהופכת את הכנת הקפה לטקס של ממש. כך תרשימו את האורחים שלכם עם הכנת קפה בשיטת סיפון
מארחים חברים טבעוניים ורוצים לפנק אותם בקפה איכותי? סובלים מרגישות ללקטוז ומפנטזים על תחליף ראוי לחלב? בדקנו עבורכם מהם תחליפי החלב האידיאליים ביותר להכנת קפה
שיטת אירופרס (Aeropress) היא הכנת קפה ידנית באמצעות מכשיר הכולל בוכנה. לפניכם כל היתרונות והחסרונות של שיטה זאת ומדריך כיצד להכין קפה באמצעות אירופרס
חג הפסח מתקרב וזאת בדיוק ההזדמנות להעניק לקרובים שלכם מתנה. אם אתם מתלבטים איזו מתנה לקנות, אז מארז קפה עבור חובבי קפה זאת המתנה המושלמת. אין כמו לצאת לטיולים בחול המועד או לשבת לארוחת חג עם המשפחה וללגום קפה משובח. אז הנה לפניכם כמה הצעות למארזי קפה שכל חובב קפה ישמח לקבל לכבוד פסח
כשקפה וגלידה נפגשים, התוצאה היא תמיד מנצחת. בואו ללמוד כיצד להכין אפוגטו – מעדן איטלקי מפנק שמשלב את שתי האהבות הגדולות שלנו.
כולנו מכירים אותם, ושותים אותם מדי יום - אך ההגדרות השונות של משקאות הקפה עלולות  להיות קצת מבלבלות. את כל משקאות הקפה הפופולריים והפופולריים פחות, הסברים, מתכונים ועוד, תוכלו למצוא ברשימה הבאה
בואו להרגיש כאילו אתם בחופשת בטן גב חלומית ביוון, עם משקה פרפה אתונאי אמיתי. לפניכם המתכון והטיפים איך להכין פרפה – קפה קר ומרענן במיוחד
קפה מוקה הוא משקה מבוסס לאטה בתוספת שוקולד. בואו ללמוד איך להכין בעצמכם את המשקה המפנק ביותר.
מה עדיף - מכונת קפה ידנית או מכונת קפה אוטומטית? אם אתם מתלבטים איך לבחור מכונת קפה ביתית מומלצת או מכונת קפה למשרד, אתם מוזמנים לקרוא על כל היתרונות והחסרונות של סוגי מכונות הקפה.
קפה קורטדו הוא משקה שמאופיין בהרמוניה בין הטעמים – עם אספרסו, חלב חם ומעט קצף, מדובר במשקה קטן שישאיר לכם טעם של עוד
מהי מקינטה? אילו סוגי מקינטות קיימות, איך בוחרים מקינטה, וגם - טיפים שימושיים שיעזרו לכם להכין קפה משובח במקינטה
עם כל חיבתנו הישראלית לספל קפה שחור כמו הלילה מפינג׳ן לוהט, רוב הקפה שהישראלים שותים הוא חום, חום בהיר, אפילו בז׳. קפוצ׳ינו, הפוך, לאטה, נס קפה של חדר מורים, מקיאטו, אייס קפה, קורטדו כפול חזק רותח - לכולם משותף דבר אחד שהפך למובן מאליו: בכולם יש חלב. איך זה הפך להיות כל כך מובן מאליו?
גרניטה הוא קינוח או משקה שבשמו העממי נקרא "אייס קפה". הרכיבים העיקריים הם אספרסו, חלב וסוכר, ותוכלו להכין אותו בבית בעזרת מתכונים פשוטים.
שמירה על ניקיון מכונת הקפה מבטיחה לכם לא רק בריאות אלא גם קפה איכותי. איך בעזרת אמצעים פשוטים, כמו מטלית לחה, מים טהורים, מסירי אבנית וגם מברשת שיניים תצליחו לשמור על המכונה לאחר כל שימוש וגם בטיפולים תקופתיים
קלייה כהה היא קלייה של קפה בטמפרטורה גבוהה, היוצרת קפה מריר וחזק עם חומציות נמוכה. לכן היא מתאימה במיוחד לאספרסו. לקלייה הכהה כמה שמות בהתאם לדרגת הקלייה: פול סיטי פלוס, קליית וינה, פול פרנצ' ועוד
יש הרבה דרכים להשפיע על טעם הקפה: המינון האהוב עלינו, הפולים והתערובות וגם: דרגות הקלייה. כשאנו מדברים על קליית הקפה,...
דרגת קלייה בינונית היא דרגת קליית קפה בטמפרטורה בינונית שאליה מגיעים בשלב הפיצוח הראשון של פולי הקפה. זו דרגה שבה החומציות נמוכה והטעמים פירותיים, אך עדיין נשמר טעם הקלייה המוכר לנו מהקפה
קפה בקלייה בהירה - מה זה אומר? איך מכינים אותו? מה הטעם שלו ואיך כדאי לשתות אותו? כל התשובות במדריך
עם מכונת האספרסו Gaggia Classic תוכלו להכין משקאות קפה איכותיים בבית שלכם ממש כמו בריסטה מקצועי. המכונה מגיעה עם מגוון פילטרים ומאפשרת לכם לבחור בהתאמה אישית את נפח הקפה
לקפה שחור שמות רבים. מה ההבדלים ביניהם? למה נקרא קפה טורקי? איך באמת צריך להכין אותו? והאם הוא בריא?
מקיאטו - מה זה, איך מכינים אותו, מה פירוש השם, מה ההבדל בינו לבין לאטה מקיאטו. וגם: מה ההבדל בין מקיאטו קצר, כפול וארוך?
איפה באמת נולד קפה אמריקנו, כמה קלוריות יש בו ועוד כמה עובדות מעניינות
מהי שיטת קולד ברו - חליטה קרה? איך מכינים קפה בשיטה הזו? ויש גם הוראות הכנה
מה זה קפה לאטה? מה ההבדל בינו לבין קפוצ'ינו ולאטה מקיאטו? איך מכינים אותו? ואילו מתכונים יכולים לשפר את הטעם של הלאטה?
האם קפה ממכר? הוא סם ככל הסמים? האם באמת קפה נטול קפאין בריא יותר? בחנו עבורכם כמה מיתוסים על קפה
באיזה גל של קפה אנחנו, וגם: איך זה קשור לפמיניזם, לסטארבאקס - ולאוסטרליה
Lelit Anna הוא אחד הדגמים הפופולריים והנמכרים ביותר של לליט, היצרן האיטלקי המוכר. המכונה מגיעה עם סלסילת פודים, ידית חליטה 57 מ”מ, וכן סלסילה למנה יחידה ולמנה כפולה. אם אתם רק מתחילים את המסע שלכם בעולם הכנת הקפה, דגם Anna PL41EM של Lelit הוא הדגם בשבילכם.
מה הקשר בין קפה לאסלאם? זה רק חלק מהנושאים שתיחשפו אליהם בתערוכה "קפה מזרח ומערב". תוכלו גם לגלות כלים בדואיים ישנים, פרסומות מראשית המדינה, את מכונת האספרסו הראשונה וגם למה נאסר על נשים לשבת בבתי קפה
במאמר זה נתמקד בשתי דרכי הכנה דומות: פרנץ' פרס ומיצוי בכוס (Cupping). בונוס, אלו השיטות הזולות ביותר להכין קפה בבית - מכשיר אחד שאולי יש לכם בארון והשיטה השנייה מצריכה כוס, קפה טחון מים חמים וכפית. בואו נתחיל!
מה ההבדל בין פילטר נייר, מתכת ובד? ובמה עדיף להשתמש - קונוס קרמי, זכוכית או פלסטיק? כל התשובות בכתבה, פלוס מתכון להכנת קפה פילטר למתחילים
מאיזה מוצא את/ה? פה בישראל זו אחת השאלות הראשונות כשאנחנו מכירים מישהו או מישהי חדשים. זה אולי לא יפתיע אף אחד שזו גם אחת השאלות הראשונות שאנחנו שואלים כל קפה שאנחנו פוגשים. מאיפה אתה? התשובה היא אף פעם לא ״איטליה״. הפולים גדלו בברזיל, אתיופיה, אינדונזיה, קולומביה - עם קצת מזל אולי אפילו סין.
אנחנו נוטים להתייחס אל האספרסו כאל המצאה איטלקית, אך האמת היא שמשקה הקפה המפורסם הומצא בכלל בצרפת. עם זאת, מי ששכללו אותו כאומנות והעבירו אותו לעולם היו איטלקים. במאמר זה נלך בעקבות המשקה המפורסם, נכיר את מושגי היסוד בתרבות האספרסו ונלמד איך עושים קפה אספרסו אמיתי
קפוצ'ינו הוא אחד המשקאות הפופולריים בבתי הקפה בישראל. הוא גם אהוב על מכיני הקפה במכונות הביתיות. אם אתם רוצים לדעת איך מכינים משקה קפוצ'ינו, מה ההבדל בינו לבין קפה הפוך וטיפים מוצלחים להכנת הקפוצ'ינו שלכם, אתם מוזמנים לקרוא את המדריך הבא
החלטתם להשתדרג ממכונת הקפסולות ולעבור למכונת קפה ידנית או אוטומטית? החלטה מעולה! רגע לפני עליכם לדעת, שהסוד לקפה איכותי מתחיל בבחירה נכונה של פולי קפה. רבים אינם יודעים זאת אך טיבם של פולי הקפה תלוי בהמון גורמים, החל בבית הגידול ובזן העץ, דרך שיטת העיבוד ואופן האחסון ועד שיטת הקלייה ודרגת הטחינה המתאימה
מאז שהקפה הפך לחלק מהתרבות הקולינרית במערב במהלך המאה ה-16 התפתחו הרבה מאוד שיטות ומסורות להכנת קפה. היום מרבית משקאות...
הידעתם שכדי ליהנות עוד יותר מהקפה שלכם, אפשר ללמוד איך לטעום אותו? איך מכשירים את החיך והלשון שלנו להיות רגישים יותר לדקויות בטעמים שונים של קפה? בואו לגלות