משקאות קפה – כל הסוגים, המתכונים וההסברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

כולנו מכירים אותם, ושותים אותם מדי יום – אך ההגדרות השונות של משקאות הקפה עלולות  להיות קצת מבלבלות. את כל משקאות הקפה הפופולריים והפופולריים פחות, הסברים, מתכונים ועוד, תוכלו למצוא ברשימה הבאה:

אספרסו

אספרסו (Espresso) היא חליטת קפה מרוכזת וחזקה. השם אספרסו (או "אקספרסו") מתייחס גם למשקה עצמו, אך גם לאופן ההכנה – הזרמת מים רותחים בלחץ של 9 בר, דרך קפה טחון ודחוס. יחס הקפה והמים למנת אספרסו הוא 7 גרם קפה ו-30 מ"ל מים.

אמריקנו

אמריקנו מורכב מאספרסו ומים חמים. מקורו של שם המשקה במלחמת העולם השנייה, שלאחר שחרור איטליה על ידי בעלות הברית, ועל כן שמו- אמריקנו (באיטלקית: Caffe Americano).

קפוצ'ינו ("קפה הפוך")

הקפוצ'ינו (Cappuccino) הוא משקה קפה פופולרי, המכיל: מנת אספרסו, חלב חם וחלב מוקצף ביחס זהה 1:1:1. הקפוצ'ינו החל לצבור פופולריות בשנות ה-40 של המאה הקודמת, תחילה באיטליה ומשם בכל רחבי העולם.

לאטה

לאטה (Latte) הוא משקה הדומה לקפוצ'ינו, אך בשונה ממנו, הוא מורכב מכמות גדולה יותר של חלב חם, ושכבת הקצף דקה יותר. כלומר מנת אספרסו אחת, כ-2 מנות חלב חם ושכבת קצף. את משקה הלאטה נהוג להגיש מעורבב ולא בשכבות.

מקיאטו

פירוש השם מקיאטו (Macchiato) באיטלקית הוא "מוכתם" – המתאר את כתם החלב או חלב מוקצף, שמעטר מלמעלה מנת אספרסו, ומקנה לה טעם מעודן ומתקתק יותר. בנוסף, שכבת הקצף מונעת מעבר חמצן אל מנת האספרסו, וכך משמרת את הארומה המקורית שלו.

קפה שחור (קפה בוץ, קפה טורקי, קפה יווני)

קפה טורקי הוא משקה פופולרי ביותר בארצנו, הוא מיוצר מפולי ערביקה טחונים דק בדר"כ עם תבלינים כגון חוואיג', הל או קינמון. לקפה שחור יתרונות בריאותיים רבים; הוא מגביר את פעילות מערכת העצבים המרכזית, מעניק מרץ, גורם למיקוד הקשב והערנות ומרומם את המצב הרוח.

קולד ברו (Brew Cold)

קולד ברו הוא קפה טחון גס וחלוט. מה שמייחד את הקולד ברו הוא שהוא מיוצר בבישול קל ללא חימום, עם יחס קפה למים גבוה יותר מאשר קפה פילטר רגיל. הוא נעשה על ידי ערבוב של חליטה אותה משרים כ-12 שעות לקבלת טעם מריר וחמוץ עם תרכיז של מים מתוקים (וטעמים אופציונליים). את המשקה מגישים קר, ובגלל שהוא מבושל בקירור ומעורבב עם תרכיז הוא למעשה מכיל פחות קפאין.

גרניטה ("אייס קפה")

גרניטה (מאיטלקית Granita) –  זהו קינוח קפוא למחצה שמקורו בסיציליה, בשמו העממי נקרא "אייס קפה", המורכב מאספרסו, חלב, שמנת, קרח וסוכר שמעורבבים במכונת אייס קפה.

פרפה (Frappé)

השם קפה פרפה – frappé מגיע מצרפתית ומתאר משקאות מצוננים בקרח. פרפרה, הוא משקה קפה יווני קר המורכב מקפה (בדרך כלל נמס), מים, סוכר וחלב. את הפרפרה מכינים בבלנדר חשמלי.

אפוגטו (Affogato)

אפוגטו (באיטלקית: Affogato) פירושו– לטבוע. אפוגטו מורכב מגלידת וניל ומנת אספרסו חמה. מסעדות ובתי קפה באיטליה מסווגים את האפוגטו כקינוח, אך קיימים בתי קפה שמסווגים אותו כמשקה. לעתים מוסיפים לו קוקוס, פירות יער, חלת דבש וטעמים מרובים של גלידה. רבים מגישים משקה זה עם ביסקוט או עוגיה. את האפוגטו נהנים להזמין לעתים קרובות כקינוח קפה לאחר ארוחה המוגש לרוב עם כף או/ו קש.

קפה פילטר

קפה פילטר כשמו כן הוא – קפה המסונן בפילטר. קפה זה מוכן בחליטה בלחץ נמוך, זהו  ההבדל היחידי הקיים בהשוואה למכונת אספרסו. שימוש בלחץ נמוך בבישול משפיע על ריכוזיות הקפה. באספרסו טיפוסי יש יחס של סביב 1:2 בין פולי הקפה למים בעוד שבקפה מסונן היחס הוא 1:16.

מוקה

משקה מוקה, המכונה גם מוקצ'ינו (באיטלקית: mocaccino), הוא משקה המשלב בין קפה ושוקולד. מקור שמו של המשקה הוא בעיר מוח'א (מוקה) שבתימן בה יש זן של צמח שטעמו דומה לטעם של קפה עם שוקולד. המשקה מורכב ממנת אספרסו, חלב חם ושוקולד.

קורטדו

קורטדו או קורטדיטו (מספרדית: Cortado, Cortadit – לחתוך) הוא משקה המורכב מאספרסו, חלב ומעט קצף חם. קורטדיטו מוגש לרוב בכוסות מיוחדות, פעמים רבות כאשר הכוס עשויה מידית ובסיס מתכתיים. יש מגוון דרכים להכין קורטדו, רבים מכינים קורטדו עם שמנת בדומה להכנת המשקה בקובה. 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

מדריכים

קפה בקלייה בהירה - מה זה אומר? איך מכינים אותו? מה הטעם שלו ואיך כדאי לשתות אותו? כל התשובות במדריך
לקפה שחור שמות רבים. מה ההבדלים ביניהם? למה נקרא קפה טורקי? איך באמת צריך להכין אותו? והאם הוא בריא?
מקיאטו - מה זה, איך מכינים אותו, מה פירוש השם, מה ההבדל בינו לבין לאטה מקיאטו. וגם: מה ההבדל בין מקיאטו קצר, כפול וארוך?