דילוג לתוכן
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

אביזרים מומלצים לפינת הקפה הביתית

🕐זמן קריאה: 3 דקות
הכנת קפה לא יכולה להיות מושלמת ללא האביזרים הקטנים שעושים את כל ההבדל. הכירו את כל האביזרים שאתם חייבים בעמדת הקפה הביתית שלכם

כתבות חדשות במגזין

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

כחובבי קפה מושבעים, בוודאי חשוב לכם להשקיע בפולי קפה איכותיים, בקפה טחון משובח ובמכונת קפה בסטנדרט הגבוה ביותר. יחד עם זאת, אי אפשר להתעלם מכל האביזרים שמסביב. אומרים שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים והדבר נכון במיוחד בכל הנוגע לאביזרים שהופכים את הכנת הקפה למהנה במיוחד. אז אם עבורכם קפה הוא תשוקה אמיתית, הנה לפניכם כמה אביזרים שאתם חייבים בעמדת הקפה שלכם: 

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

דוחסן

דוחסן (Coffee Tamper) זהו מתקן קטן שמטרתו לדחוס את הקפה הטחון לפני הכנסתו למכונת האספרסו. כאשר מפעילים את המכונה, עוברים בתוכה מים בלחץ של כ-10 אטמוספרות. על מנת שהמים יחלטו מהקפה את מרכיבי הטעם שלו, יש חשיבות רבה ליישר את הקפה הטחון. במדיה ודחיסת הקפה הטחון אינה ישרה מספיק, עלול להיווצר חוסר איזון בעובי של הקפה בידית הפילטר ויישארו חורים קטנים בקפה. כתוצאה מכך, המים יברחו לאחד החורים או לצד הדק של הקפה, והטעם של הקפה ייפגע. תפקידו של הדוחסן הוא ללחוץ על הקפה, ליישר אותו וליצור שכבה אחת דחוסה וללא חורים. קיימים מגוון רחב של דוחסנים הנבדלים זה מזה בגודל, במשקל, בעובי, בחומר הבסיס, בחומר הידית ובצורת הידית. יש לבחון את מידת נוחות האחיזה בדוחסן לפני הרכישה.

נוקבוקס

אתם בוודאי מכירים את המצב המתסכל הזה – לאחר הכנת קפה נותרות במכונה שאריות קפה שקשה מאוד לנקות מתוך ידית החליטה (שידועה גם בז'רגון המקצועי כ"עוגייה"). הפתרון הוא להשתמש בנוקבוקס  – פח ריקון המסייע לסלק את שאריות הקפה. כפי ששמו מרמז (knock-box) פח הריקון מאפשר להכות עליו עם הידית, כך ש"העוגייה" תשתחרר לתוך הפח. כך מרוקנים את כל שאריות קפה שנותרו במכונה. במקום שתצטרכו להוציא את הקפה החלוט מתוך הידית ולשטוף אותה באופן יסודי, הנוקבוקס מאפשר לכם להיפטר מהשאריות באופן יעיל ולחסוך זמן ומאמץ. מעבר לכך שהוא שומר על הניקיון, הנוקבוקס גם מונע ריח רע. שאריות של קפה ישן הנזרקות לתוך הפח הרגיל ומצטברות בו, עלולות לגרום לסירחון רב שיתפשט בכל המטבח שלכם. שימוש בפח ריקון ייעודי מאפשר לכם למנוע ריח מעופש של קפה ישן. אם כל זה לא מספיק, הנוקבוקס גם תורם לאיכות הסביבה – כאשר הנוקבוקס מתמלא, תוכלו לרוקן אותו לגינת הבניין/ הבית שלכם והקפה ישמש כדשן טבעי לצמחים.

כד הקצפה

אין כמו לשתות קפוצ'ינו טעים עם חלב מוקצף במרקם קטיפתי. כדי ליהנות מחלב מוקצף ממש כמו בבתי קפה, יש להקציף את החלב. תוכלו לעשות זאת באמצעות צינורית קיטור (סטימר) שמגיעה עם מכונת הקפה, להקציף את החלב באמצעות פרנץ' פרס או באמצעות מקציף ידני. הציוד המשלים לאביזר ההקצפה, הוא כד הקצפה. הכד הוא כלי נוח שבו ניתן להקציף את החלב –  הוא גבוה, יש לו ידית אחיזה ופיית מזיגה נוחות והוא מבודד מחום. ישנם כדי הקצפה בגדלים שונים אשר עשויים מחומרים שונים. ההמלצה שלנו היא לבחור בכד הקצפה עשוי מנירוסטה. לכד זה יש יתרונות רבים – הוא אינו שביר, לא מחליד וקל לניקוי. בנוסף, נגיעה קלה בכד תאפשר לכם לחוש את טמפרטורת החלב וכך למנוע חימום יתר שיפגע בטעמיו וישרוף אותו.

קופסאות אחסון לפולי קפה

אחד הגורמים המשפיעים על טעמו של הקפה הוא הטריות שלו. שתיית קפה שהוכן מפולי קפה טריים היא חוויה יוצאת דופן הבאה לידי ביטוי בטעם, במרקם ובארומה. קפה שאיבד את הטריות שלו, מאבד גם את טעמו. אחת הטעות הנפוצות בעת רכישת פולי קפה היא להשאיר את הפולים באריזתם המקורית. האריזות אמנם שומרות על הקפה מפני חמצן ולחות, אך כאשר האריזה נפתחת, הקפה בא במגע עם האוויר. החמצן שבאוויר גורם לתגובה כימית המזרזת את פירוקו הטבעי של הקפה ותורמת לריקבון שלו. בנוסף לכך, באוויר ישנה לחות הפוגעת אף היא בטעם הקפה. הקליפה של פולי הקפה הקלויים נשרפת, כך שהם אינם מוגנים מפני הלחות. יש המנסים לפתור זאת באמצעות הכנסת הקפה למקפיא. המקפיא אכן מגן על פולי הקפה מהלחות, אך כאשר מוציאים את הקפה מהמקפיא, שינויי הטמפרטורה פוגעים בטעמו ובמרקמו.
הפתרון המומלץ ביותר הוא לאחסן את פולי הקפה בקופסאות אחסון. אלו קופסאות ואקום השומרות באופן הרמטי על הקפה. לקופסאות ישנו מנגנון אטימה בעל סגירת סיליקון המונע מהחמצן ולחות שבאוויר להיכנס, וכך שומר על הטריות של פולי הקפה לאורך זמן. ניתן להשיג את הקופסאות במגוון גדלים וצורות, ולרוב ניתן להכניס אותן למדיח.  

אולי יעניין אותך גם

0 0 votes
Article Rating
הירשם
Notify of


0 תגובות
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
נשמח לשמוע מה חשבת על המאמר!x