חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מגזין המון קפה

סקירות מעמיקות, מדריכים ומאמרים מרתקים
בכל הנושאים החשובים והמעניינים בעולם הקפה.

קפה נמס, אבל יותר טוב? 

מאת: שרון גולצמן / שיח קפה
שוק הקפה הנמס ושוק קפה הספשלטי מייצגים שני פלחים נפרדים בתעשיית הקפה העולמית, כל אחד פונה להעדפות צרכנים שונות ומציג דינמיקת צמיחה ייחודית. במובן מסויים הם בעצם הפכים מושלמים אחד של השני. האחד מהיר, תעשייתי, מוצג על מדפים בסופר, ללא שום מידע על מקורו, טעמו עקבי וכל צנצנת בעלת טעם מוכר וצפוי מראש. מנגד, קפה ספשלטי הוא איטי, ארטיזנלי, נמצא במקומות נישתיים ומיוחדים וכוחו נמצא בסחר הישיר וטעמו המיוחד המשתנה משקית לשקית ומשנה לשנה. ובכן, מה קורה כשמנסים לשלב בין שני העולמות? האם קפה נמס – ספשלטי הוא העתיד? … המשך קריאה >

ספשלטי מילק: על חשיבות החלב בקפה גל שלישי

מאת: שרון גולצמן / שיח קפה
לא ניתן להפריז בחשיבותו של חלב איכותי בקפה ספשלטי, שכן הוא משפיע באופן משמעותי על הטעם הסופי, המרקם והחוויה החושית הכוללת של משקאות קפה מבוססי אספרסו. תפקידו של חלב בקפה, במיוחד בעולם הספשלטי אמור להוות גורם משלים שעובד יחד עם הטעמים המורכבים של פולי קפה איכותיים, ולא נגדו…. המשך קריאה >

תאילנד: גן עדן, גם לחובבי קפה ספשלטי

מאת: שרון גולצמן / שיח קפה
בשנים האחרונות, הקהל המקומי בתאילנד מחפש יותר ויותר קפה איכותי. ממדינה שצרכה בעיקר תה וקפה אינסטנט, הפכה תאילנד ליצרנית הקפה השלישית בגודלה בדרום מזרח אסיה, ונתמכת על ידי גל חדש של מומחי קפה צעירים ומיומנים. עד 2019, שוק הקפה בתאילנד היה מוערך ביותר ממיליארד דולר, כאשר קפה ספשלטי מהווה 33 מיליון דולר מהנתון הזה, המתורגם לכ-300 כוסות לאדם בשנה, וכבר מתקרבת ליפן – בה האדם הממוצע צורך 400 כוסות בשנה. הצצה קטנה לתרבות הקפה מעוררת ההשראה של תאילנד… המשך קריאה >

פופולרי בהמון קפה

סקירות ומדריכים

שיטות להכנת קפה

מערכת המון קפה

לכולנו יש את הדרך שלנו להכין קפה, בואו להרחיב את הידע ולהכיר שיטות מסורתיות להכנת קפה, ושיטות מודרניות שאינן מתבססות על מכונת האספרסו.
המשך קריאה >

סוגי משקאות קפה

מערכת המון קפה

כולנו מכירים אותם, ושותים אותם מדי יום – אך ההגדרות השונות של משקאות הקפה עלולות  להיות קצת מבלבלות.  הסברים, מתכונים ועוד – ברשימה הבאה.
המשך קריאה >

עיבוד קפה: המדריך המלא

מאת: סער אברשי / שיח קפה
המילה ״עיבוד״ יכולה להטעות ולגרום לנו לחשוב שמדובר בתהליך מלאכותי שעובר הקפה כחלק משרשרת הייצור שלו. בפועל, זו השיטה שבה מקולפים ומטופלים פולי הקפה בדרכם לכוס שלכם, והחשיבות שלה לפרופיל הטעמים קריטי במיוחד…. המשך קריאה >

המדריך המלא לחובב הקפה המתחיל

מאת: מערכת המון קפה
אילו שיטות קיימות להכנת קפה, מה ההבדל בין קלייה בינונית לקלייה כהה? מה זה קפה הגל השלישי ואיך טועמים קפה כמו המקצוענים? אנחנו גאים להציג בפניכם את המדריך המלא לחובב הקפה המתחיל … המשך קריאה >

המדריך השלם לטעמי קפה

מאת: תבור רם
הקפה שלכם יוצא מר מדי? או דווקא חמוץ? ואיך משיגים קפה במתיקות מעודנת? אתם מוזמנים לקרוא את המדריך השלם לטעמי קפה שהכנו עבורכם, שיעזור לך להשיג איזון טעמים מושלם… המשך קריאה >

המדריך המלא להקצפת חלב

מאת: מערכת המון קפה
הקצפת חלב יכולה להפוך את הקפה שלכם למושלם, אבל איך עושים את זה נכון? תשמחו לדעת שלא חייבים ציוד יקר כדי ליצור חלב מוקצף איכותי. לפניכם המדריך המלא להקצפת חלב בבית… המשך קריאה >

עוד בהמון קפה

hoop coffee brewer review

Ceado Hoop Coffee Brewer 

זמן קריאה: 4 דקות
בשנים האחרונות, נראה שחולטי הפור-אובר (Pour-Over) רק ממשיכים לצבור פופולריות. אלו מאיתנו שנמצאים במסע המתמיד אחרי חוויית הטעם המושלמת ובוחנים כל הזמן מה עוד אפשר להוציא מכל פול, כבר יודעים שיש גבול למה שנוכל לצפות מהמכונה הביתית או ממקינטה, לא משנה כמה משוכללת היא. לצד צעצועים אהובים רבים אחרים כמו האירופרס והסלואו דריפ, קנקני פור אובר מציעים דרך נהדרת לחלוט קפה באופן יסודי וייחודי ולבחון אפשרויות טעם חדשות. עד כה, הגורם המרתיע העיקרי היה תהליך ההכנה המסורבל. עכשיו, Ceado Hoop Coffee Brewer מביא בשורה חדשה עם עיצוב ייחודי ותהליך הכנה חדשני במיוחד.
את ה-Hoop קיבלנו לבדיקה ולהתרשמות באדיבות דאדא קפה.

ציוני קפה

בעקבות הציון: סודות המספרים על הקפה

זמן קריאה: 6 דקות
כשאנו מחזיקים ביד שקית קפה ספיישלטי, עיננו נתקלות במערכת שלמה של פרטים מרתקים: מזן הקפה ואיזור הגידול המיוחד ממנו הוא בא, ועד אופן עיבוד הקפה. בין הפרטים הללו מופיע לעיתים קרובות גם ציון נוסף – מספר המעניק לקפה את חותמת האיכות. אך מה בדיוק מסתתר מאחורי המספר הזה? כיצד הוא נקבע, האם ציון גבוה אכן מבטיח חוויה טעימה יותר בכל לגימה? בואו נצלול לעולם של מתן הערכות וציונים לקפה ונגלה כיצד דירוג זה משפיע על ההחלטה שלנו – בבחירת הקפה הבא.

קפה מקוסטה ריקה

בקוסטה ריקה מגדלים קפה נפלא כבר 200 שנים

זמן קריאה: 4 דקות
במרכז אמריקה, בין פנמה לניקרגואה שוכנת קוסטה ריקה. היא יצואנית הקפה ה-22 בגודלה בעולם. בשנת 2021 קפה היה המוצר ה-6 המיוצא ביותר בקוסטה ריקה.
היחס הייחודי לקפה במדינה היה נוכח כבר מימיה הראשונים, מה שאולי מסביר גם היום את הסטנדרט הגבוה של הקפה הקוסטה ריקני. לעיתים סיפור המדינה נבלע בין ענקיות כמו ברזיל ואתיופיה, אך הגיע הזמן לכוון את הזרקור לקוסטה ריקה.

גיישה זן קפה

איך הפך הגיישה לזן הקפה המבוקש בעולם

זמן קריאה: 4 דקות
במשך שנים זן הגיישה (Gesha) כבש את עולם הקפה עם פרופיל טעמים יוצא דופן והיסטוריה מסקרנת.
מזן קטן ומסתורי הפך לכוכב על במות תחרויות עולמיות, קולקציות מוגבלות בבתי קלייה מובחרים ומכתיב קצב חדש למחירי קפה בשוק העולמי. אז מה הסיפור של הגיישה?

תוויות קפה

אורגני או סחר הוגן? על תוויות והסמכות בעולם הקפה 

זמן קריאה: 5 דקות

לחנות הקפה או הסופרמרקט נכנס צרכן המודע להשלכות החברתיות והסביבתיות שיש לייצור קפה, מרים שקית אחת, מרים את השניה ומזהה הבדל: על אחת מצויין ״Fair Trade" ועל השנייה ״Rainforest Alliance״. במה עליו לבחור?
ובכן, הגיע הזמן לשאול מה המשמעות של כל התוויות האלו והאם הן באמת משפיעות לטובה על תעשיית הקפה?

קפה ירוק שמירה על טריות

ירוק בעיניים: כך תאחסנו ותשמרו פולי קפה ירוק

זמן קריאה: 4 דקות
לא משנה כמה קופסאות מתוחכמות לאחסון קפה תקנו, כמה מקפיאים מלאי קפה בשקיות ואקום קטנות יש לכם, או אם אתם קונים קפה טרי מבית הקלייה פעם בשבוע – יש משתנים שלא נמצאים בידיים שלנו אלא תלויים בבית הקלייה – אחד מהם הוא הטיפול בקפה ירוק. כולנו מבינים שקפה בקלייה טריה זה הבסיס של כוס קפה איכותית, אבל מה לגבי טריות הקפה שעדיין לא נקלה?

בורבון וורוד המון קפה

החיים בורוד: כל מה שרציתם לדעת על זן הבורבון הורוד

זמן קריאה: 4 דקות
לפעמים צריך קצת ורוד בחיים, אפילו בקפה. זן הבורבון הורוד זוכה לאהבה מיוחדת ותשומת לב בקהילת הספשלטי, על במות תחרויות ובתי הקלייה הטובים בעולם.
אז איך הזן נכנס לחיינו, והאם הוא שווה את ההייפ או שמא מדובר בשיווק מוצלח נטו?

השפעת כוס הקפה על טעם הקפה

בזכוכית או בספל? כך הכוס משפיעה על טעם הקפה

זמן קריאה: 4 דקות
אנשים חכמים אומרים שאסור להסתכל בקנקן, אלא במה שבתוכו. אבל לפעמים חשוב גם להתבונן ולבחון את הקנקן, או במקרה שלנו – לבחון את הכוס. כוס הקפה האהובה עליכם מהווה חשיבות מיוחדת מבחינה רגשית, חושית ואפילו היסטורית. לפעמים כדי להבין יותר טוב את הקפה שבכוס, צריך להבין איך הכלי ממנו אנו שותים משפיע עליו.

בקרוב..
דילוג לתוכן