חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מגזין המון קפה

סקירות מעמיקות, מדריכים ומאמרים מרתקים
בכל הנושאים החשובים והמעניינים בעולם הקפה.

5 סימנים שהגיע הזמן להחליף את מכונת הקפה שלך

מאת: תבור רם
מכונת הקפה הביתית שלך היא לא רק עוד מכשיר חשמלי; היא מלווה אותך בכל בוקר ומפנקת אותך בהפסקות הקטנות של היום. אבל בשל הזמן והשימוש התכוף, גם היא עשויה להזדקק לרענון או להחלפה. אם שמתם לב שהקפה שלכם כבר לא טעים כמו פעם, או שהמכונה מתחילה לעשות בעיות, ייתכן שהגיע הזמן לשקול החלפה. הנה חמישה סימנים שמצביעים על כך, יחד עם טיפים שיעזרו לכם לקבל את ההחלטה הנכונה…. המשך קריאה >

מנספרסו לאספרסו – מדריך מלא למשתדרגים מקפסולות למכונה של גדולים

מאת: תבור רם
החלטת שהגיע הזמן לקחת את חוויות הקפה שלך לשלב הבא? אין ספק שהמעבר הדרמטי ממכונת קפסולות למכונת אספרסו רצינית היא שלב הכרחי בהתפתחות הטעם של חובבי קפה. בהרבה מובנים, המעבר הזה דומה במהות שלו לנהיגה ברכב עם גיר ידני אחרי שנים של נהיגה על אוטומט. פתאום אנחנו מגלים שיש לנו הרבה יותר שליטה, אבל גם הרבה יותר אחריות והחלטות שעלינו לקבל. … המשך קריאה >

עליות חדות במחירי הקפה: אלה הסיבות לכך

מאת: שרון גולצמן / שיח קפה
חובבי קפה ואנשי תעשייה ברחבי העולם מתמודדים עם קשיים שונים, על רקע מחירי הקפה שבשנה האחרונה זינקו לרמות חסרות תקדים. המשקה האהוב, מתייקר משמעותית בשל שילוב של גורמים המשפיעים הן על ההיצע והן בביקוש. למה כוס הקפה שלנו עולה יותר, ומה עשוי להיות העתיד? … המשך קריאה >

פופולרי בהמון קפה

סקירות ומדריכים

שיטות להכנת קפה

מערכת המון קפה

לכולנו יש את הדרך שלנו להכין קפה, בואו להרחיב את הידע ולהכיר שיטות מסורתיות להכנת קפה, ושיטות מודרניות שאינן מתבססות על מכונת האספרסו.
המשך קריאה >

סוגי משקאות קפה

מערכת המון קפה

כולנו מכירים אותם, ושותים אותם מדי יום – אך ההגדרות השונות של משקאות הקפה עלולות  להיות קצת מבלבלות.  הסברים, מתכונים ועוד – ברשימה הבאה.
המשך קריאה >

עיבוד קפה: המדריך המלא

מאת: סער אברשי / שיח קפה
המילה ״עיבוד״ יכולה להטעות ולגרום לנו לחשוב שמדובר בתהליך מלאכותי שעובר הקפה כחלק משרשרת הייצור שלו. בפועל, זו השיטה שבה מקולפים ומטופלים פולי הקפה בדרכם לכוס שלכם, והחשיבות שלה לפרופיל הטעמים קריטי במיוחד…. המשך קריאה >

המדריך המלא לחובב הקפה המתחיל

מאת: מערכת המון קפה
אילו שיטות קיימות להכנת קפה, מה ההבדל בין קלייה בינונית לקלייה כהה? מה זה קפה הגל השלישי ואיך טועמים קפה כמו המקצוענים? אנחנו גאים להציג בפניכם את המדריך המלא לחובב הקפה המתחיל … המשך קריאה >

המדריך השלם לטעמי קפה

מאת: תבור רם
הקפה שלכם יוצא מר מדי? או דווקא חמוץ? ואיך משיגים קפה במתיקות מעודנת? אתם מוזמנים לקרוא את המדריך השלם לטעמי קפה שהכנו עבורכם, שיעזור לך להשיג איזון טעמים מושלם… המשך קריאה >

המדריך המלא להקצפת חלב

מאת: מערכת המון קפה
הקצפת חלב יכולה להפוך את הקפה שלכם למושלם, אבל איך עושים את זה נכון? תשמחו לדעת שלא חייבים ציוד יקר כדי ליצור חלב מוקצף איכותי. לפניכם המדריך המלא להקצפת חלב בבית… המשך קריאה >

עוד בהמון קפה

קפה ספשלטי בשבת

שבת בבוקר, יום יפה: המדריך המלא להכנת קפה ספשלטי בשבת

זמן קריאה: 5 דקות
עבור שומרי מסורת, הכנת קפה ספשלטי בשבת מציבה אתגר משמעותי. השאלה המרכזית שכל חובב קפה שומר שבת שואל את עצמו הינה כיצד ניתן להמשיך ולהנות מכוס קפה משובחת בשבת תוך הקפדה על כללי המסורת. בכתבה זו נציג הצעות מעשיות להתארגנות מוקדמת ולשימוש בכלים ובטכניקות שמאפשרות ליהנות מקפה איכותי גם ביום המנוחה, תוך שמירה על המסורת וההלכה.

מכונות לקלית קפה

מכונות לקליית קפה: סוגים והבדלים

זמן קריאה: 4 דקות
קליית קפה היא שילוב מרתק של מדע ואמנות, המממשת את הפוטנציאל הגלום בפולי הקפה הירוקים, והופכת אותן לקפה הארומטי שאנו נהנים ממנו מדי יום.
הימים של קליית הקפה על מחבת חמה חלפו מזמן, והיום מכונות הקלייה מתוחכמות, נעזרות בתוכנות מדוייקות וטכנולוגיות שונות, ולמרות זאת העיקרון הבסיסי עדיין נוכח בכולן: העברה של חום אל פולי הקפה הירוקים. רוב ההבדלים בין המכונות, מגיע מהדרך שהן מוליכות את החום. אז מה הם ההבדלים העיקריים, ואיך הם משפיעים על הקפה שלנו?

מטעי קפה אלסלבדורי

קפה בפתח הר הגעש: כלכלת הקפה באל סלבדור 

זמן קריאה: 4 דקות
הנוף הוולקני של אל סלבדור מציע תנאים אידיאליים לגידול קפה. השטח ההררי, האדמה המועשרת ואור השמש הרב בשילוב עם גשמים משמעותיים יוצרים סביבה מושלמת לחקלאות קפה. מבט על יצרני הקפה במדינה נותנים לנו זווית מעניינת על התפתחות המדינה והקפה כאחד.

קפה במבחן: על תוכניות ההכשרה וההסמכה בתעשיית קפה הספיישלטי

זמן קריאה: 6 דקות
מאז הקמתו של ארגון קפה הספיישלטי העולמי (SCA) הוא ממלא תפקיד חשוב בעיצובם והכשרתם של אנשי מקצוע בתחום הקפה. תוכניות ההכשרה של ה-SCA נועדו לא רק למקצע חובבי קפה או לשפר את החוויה של צרכני הקפה, אלא גם לפתח סטנדרטיזציה קפדנית של מיומנות ברחבי התעשייה. בכתבה זו נבקש לעקוב אחר תוכניות ההכשרה הקיימות כיום ומופעלות על ידי ארגון קפה הספיישלטי העולמי, ולבחון כיצד הן מסייעות לבריסטות, קולי קפה וטועמי קפה לפתח את המיומנות הדרושה כדי להצטיין בשוק קפה תחרותי. באמצעות בחינת תוכניות ההכשרה נלמד גם על הדרך שבה תוכניות אלה השפיעו על תעשייה הקפה וקידמו מצוינות בקהילת הקפה הבינלאומית.

קפה נמס, אבל יותר טוב? 

זמן קריאה: 4 דקות
שוק הקפה הנמס ושוק קפה הספשלטי מייצגים שני פלחים נפרדים בתעשיית הקפה העולמית, כל אחד פונה להעדפות צרכנים שונות ומציג דינמיקת צמיחה ייחודית.
במובן מסויים הם בעצם הפכים מושלמים אחד של השני.
האחד מהיר, תעשייתי, מוצג על מדפים בסופר, ללא שום מידע על מקורו, טעמו עקבי וכל צנצנת בעלת טעם מוכר וצפוי מראש.
מנגד, קפה ספשלטי הוא איטי, ארטיזנלי, נמצא במקומות נישתיים ומיוחדים וכוחו נמצא בסחר הישיר וטעמו המיוחד המשתנה משקית לשקית ומשנה לשנה.
ובכן, מה קורה כשמנסים לשלב בין שני העולמות? האם קפה נמס – ספשלטי הוא העתיד?

hoop coffee brewer review

Ceado Hoop Coffee Brewer 

זמן קריאה: 4 דקות
בשנים האחרונות, נראה שחולטי הפור-אובר (Pour-Over) רק ממשיכים לצבור פופולריות. אלו מאיתנו שנמצאים במסע המתמיד אחרי חוויית הטעם המושלמת ובוחנים כל הזמן מה עוד אפשר להוציא מכל פול, כבר יודעים שיש גבול למה שנוכל לצפות מהמכונה הביתית או ממקינטה, לא משנה כמה משוכללת היא. לצד צעצועים אהובים רבים אחרים כמו האירופרס והסלואו דריפ, קנקני פור אובר מציעים דרך נהדרת לחלוט קפה באופן יסודי וייחודי ולבחון אפשרויות טעם חדשות. עד כה, הגורם המרתיע העיקרי היה תהליך ההכנה המסורבל. עכשיו, Ceado Hoop Coffee Brewer מביא בשורה חדשה עם עיצוב ייחודי ותהליך הכנה חדשני במיוחד.
את ה-Hoop קיבלנו לבדיקה ולהתרשמות באדיבות דאדא קפה.

speciality milk חלב ספשלטי

ספשלטי מילק: על חשיבות החלב בקפה גל שלישי

זמן קריאה: 5 דקות
לא ניתן להפריז בחשיבותו של חלב איכותי בקפה ספשלטי, שכן הוא משפיע באופן משמעותי על הטעם הסופי, המרקם והחוויה החושית הכוללת של משקאות קפה מבוססי אספרסו. תפקידו של חלב בקפה, במיוחד בעולם הספשלטי אמור להוות גורם משלים שעובד יחד עם הטעמים המורכבים של פולי קפה איכותיים, ולא נגדו.

קפה בתאילנד

תאילנד: גן עדן, גם לחובבי קפה ספשלטי

זמן קריאה: 4 דקות
בשנים האחרונות, הקהל המקומי בתאילנד מחפש יותר ויותר קפה איכותי. ממדינה שצרכה בעיקר תה וקפה אינסטנט, הפכה תאילנד ליצרנית הקפה השלישית בגודלה בדרום מזרח אסיה, ונתמכת על ידי גל חדש של מומחי קפה צעירים ומיומנים. עד 2019, שוק הקפה בתאילנד היה מוערך ביותר ממיליארד דולר, כאשר קפה ספשלטי מהווה 33 מיליון דולר מהנתון הזה, המתורגם לכ-300 כוסות לאדם בשנה, וכבר מתקרבת ליפן – בה האדם הממוצע צורך 400 כוסות בשנה. הצצה קטנה לתרבות הקפה מעוררת ההשראה של תאילנד

ציוני קפה

בעקבות הציון: סודות המספרים על הקפה

זמן קריאה: 6 דקות
כשאנו מחזיקים ביד שקית קפה ספיישלטי, עיננו נתקלות במערכת שלמה של פרטים מרתקים: מזן הקפה ואיזור הגידול המיוחד ממנו הוא בא, ועד אופן עיבוד הקפה. בין הפרטים הללו מופיע לעיתים קרובות גם ציון נוסף – מספר המעניק לקפה את חותמת האיכות. אך מה בדיוק מסתתר מאחורי המספר הזה? כיצד הוא נקבע, האם ציון גבוה אכן מבטיח חוויה טעימה יותר בכל לגימה? בואו נצלול לעולם של מתן הערכות וציונים לקפה ונגלה כיצד דירוג זה משפיע על ההחלטה שלנו – בבחירת הקפה הבא.

בקרוב..
דילוג לתוכן