חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

Ceado Hoop Coffee Brewer 

🕐זמן קריאה: 4 דקות
בשנים האחרונות, נראה שחולטי הפור-אובר (Pour-Over) רק ממשיכים לצבור פופולריות. אלו מאיתנו שנמצאים במסע המתמיד אחרי חוויית הטעם המושלמת ובוחנים כל הזמן מה עוד אפשר להוציא מכל פול, כבר יודעים שיש גבול למה שנוכל לצפות מהמכונה הביתית או ממקינטה, לא משנה כמה משוכללת היא. לצד צעצועים אהובים רבים אחרים כמו האירופרס והסלואו דריפ, קנקני פור אובר מציעים דרך נהדרת לחלוט קפה באופן יסודי וייחודי ולבחון אפשרויות טעם חדשות. עד כה, הגורם המרתיע העיקרי היה תהליך ההכנה המסורבל. עכשיו, Ceado Hoop Coffee Brewer מביא בשורה חדשה עם עיצוב ייחודי ותהליך הכנה חדשני במיוחד. את ה-Hoop קיבלנו לבדיקה ולהתרשמות באדיבות דאדא קפה.
hoop coffee brewer review

כתבות חדשות במגזין

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

חולט קפה עטור פרסים

Ceado נחשבת כבר שנים לאחת מיצרניות מטחנות הקפה המובילות בעולם. בשנים האחרונות, מתחילה החברה לחדור גם אל שוק מוצרי החליטה ונראה שגם שם הם מצטיינים. ה-Hoop זכה בשנת 2023 בפרס מוצר הצריכה הטוב ביותר של ה-SCA.

פרסומת

עיצוב ייחודי לחוויית הכנה נוחה מתמיד

אין ספק שהמאפיין הבולט ביותר שנבחין בו בשימוש הראשון עם ה-Hoop הוא העיצוב הייחודי. זהו כלי קומפקטי, בעל קווים חלקים שישתלב באופן מושלם על כל מדף במטבח מודרני. אבל מדובר בהרבה יותר מאריזה יפה. העיצוב החדשני מעיד לא מעט גם על התכנון הפונקציונלי של תהליך חליטה הקפה על המכשיר. מערכת המים ללא מעקף מבטיחה שכל המים המשמשים בתהליך החליטה מנוצלים במלואם, כך שתמיד נוכל ליהנות ממיצוי מלא של הקפה ונקבל כוס קפה עשירה בטעם ובארומה, בעלת פרופיל טעם חלק ומאוזן.

קרדיט: Ceado Coffee Official Website

מאפיין מרכזי נוסף שמשפיע משמעותית על תהליך החליטה והטעם הסופי, הוא ה-Flow Tower בראש ה-Hoop. – רכיב שמבטיח פיזור אחיד של מים על כל פני השטח של הקפה. הדבר מבטיח שכל גרגיר קפה יהיה רווי לחלוטין, ומביא למיצוי האופטימלי. בנוסף, ה-Flow-Tower עוזר לשמור על טמפרטורת מים עקבית לאורך תהליך החליטה ומאפשר לשחרר את כל רכיבי הארומה שלהם מתוך הקפה הטחון. כדי להבטיח זרימת מים מדויקת, ה-Hoop כולל תכונה חכמה נוספת. 12 חרירים הממוקמים סביב הצינור הפנימי של ה-Flow-Tower מאפשרים כניסת מים מבוקרת, אך עקבית, אל אזור החליטה. העיצוב הזה תורם עוד למיצוי האחיד של הקפה. במובן הזה, אנחנו מקבלים כאן אפקט מיצוי משמעותי בהרבה מזה שנוכל לקבל בזרימה הבלתי מבוקרת של המקינטה המסורתית, ועם הנוחות של כלי הפור-אובר.

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

איך בפועל זה עובד?

ה-Ceado Hoop מציע תהליך חליטה פשוט שמזכיר את חולטי הפור-אובר הקלאסיים. בכמה צעדים פשוטים, במזיגה בלבד, ניתן ליהנות מתוצאות עקביות בכל חליטה. 

  1. מכינים את הפילטר: מניחים מסנן נייר בחלקו התחתון של ה-Hoop. ההמלצה היא להרטיב מעט במים את הפילטר לפני שמניחים אותו בתחתית. זה ינטרל כל טעם לוואי פוטנציאלי של נייר ויסייע לפילטר להיצמד לחישוק. 
  2. מרכיבים את ה-Flow Tower: מבריגים אל התחתית את מגדל הזרימה ומהדקים היטב.
  3. מניחים על הספל: ממקמים את ה-Hoop על כלי ההגשה.
  4. מוסיפים קפה: מוסיפים אל ראש המגדל 15 עד 20 גרם קפה ומנערים את הכלי בעדינות כדי להבטיח שמפלס הקפה מיושר לחלוטין.
  5. מוסיפים את המים:יוצקים עד 300 מ"ל מים רותחים אל החישוק החיצוני. יש לוודא שכל הקפה מכוסה במים ללא שאריות שנותרו בחוץ. 
  6. משאירים לחליטה: אחרי שהוספנו את כל המים, נותר רק לתת לתהליך להתרחש. הבישול יימשך כ-5-6 דקות ובסופו כל הנוזל יטפטף אל הספל.

לאחר מכן, פשוט מרימים את ה-Hoop, משליכים את הפילטר המשומש ונהנים מכוס הקפה.

קרדיט: Ceado Coffee Official Website

אילו גורמים ישפיעו על תוצאות החליטה?

במהלך חליטת קפה עם Hoop, חשוב שניקח בחשבון שישנם כמה גורמים חיצוניים שישפיעו על תהליך המיצוי. כל עוד נבקר את הגורמים הללו, המאפיינים המתקדמים ב-Hoop יאפשרו לנו להבטיח עקביות גבוהה. אלו כמה מהגורמים שיכולים להשפיע באופן דרמטי על הטעם והארומה של כל כוס קפה. 

  • סוגי פולי הקפה – כמובן שלכל סוג פולים פרופיל טעמים וארומות משלו ולכן התוצאה משתנה לפי סוגי הפולים. 
  • רמת הטחינה – ההמלצה הרשמית היא לטחון כמו למקינטה, אך ניסוי וטעיה היא הדרך הטובה ביותר כדי להגיע לתוצאה האידאלית. טחינה דקה לרוב תיצור תערובת דחוסה יותר מה שיוביל לטפטוף איטי ומיצוי טעמים וארומות חזקות מאשר הזרימה החלקה של טחינה גסה. 
  • כמות הקפה – גם כאן, הדרך הטובה ביותר ללמוד מה אנחנו אוהבים, היא פשוט להתנסות בכמויות שונות. 
  • יחס החליטה – גם היחס בין קפה למים ממלא תפקיד משמעותי בתהליך המיצוי. יחס חליטה גבוה יותר יביא לטעם חזק ועז יותר, בעוד שיחס חליטה נמוך יותר יניב כוס קפה עדינה ומאוזנת יותר.
פרסומת

ולסיכום – האם זה שווה את ההשקעה?

לאלו מאיתנו שנהנים מחוויית ההכנה הזו, מדובר בפתרון שמעניק שליטה גבוהה בהרבה על המיצוי ואחידות החליטה מאשר באירופרס ועם נוחות שימוש גבוהה בהרבה מאלו של דריפ. מערכת החליטה ללא מעקף של Hoop מבטיחה שכל המים שמשמשים להכנה ממוצים עד הטיפה האחרונה. בפועל, זה אומר שכל טיפת מים ממצה מקסימום קפה, כך שהתוצאה הסופית היא ספל עשיר ובעל גוף חזק, ללא המימיות שלעתים קרובות נחווית במזיגה או במקינטה. 

בנוסף, המערכת המבוקרת הזאת, יחד עם ה-Flow Tower ו-12 החורים סביב הצינור הפנימי שלו, מבטיחים אחידות גבוהה של פיזור המים על הקפה. דבר שיכול להשפיע על איכות המיצוי ומבטיח לנו תוצאות עקביות בכל פעם שנכין קפה. 

בנוסף, כדאי לציין שניתן לעשות שימוש ב-Hoop עם מגוון רחב של פילטרים ואין כל צורך לרכוש פתרון ייעודי חדש. Hoop תואם למסנני אירופרס, מנייר ומתכת, לצד יצרנים רבים אחרי. כל פילטר ייתן לנו תוצאות קצת אחרות וזו הזדמנות לעשות ניסיונות ולבחון איך אנחנו מקבלים את הכוס שאנחנו הכי אוהבים עם Hoop.

אבל החלק היפה ביותר הוא שלמרות כל התכונות המתקדמות של המכשיר, השימוש בו פשוט להפליא. פשוט מניחים פילטר וקפה, מוזגים מים, מחכים ושותים. במובן הזה, זהו פתרון מושלם לאלו שעושים את הצעדים הראשונים שלהם עם חולטי קפה פור-אובר אבל לא רוצים להתפשר על איכות הקפה שלהם.

סקרנים לנסות את ה-HOOP בעצמכם? הזמינו עכשיו מדאדא, היבואן הרשמי בלחיצה כאן >

תבור רם

אולי יעניין אותך גם

0 0 votes
Article Rating
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
0
נשמח לשמוע מה חשבת על המאמר!x
דילוג לתוכן