חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

אספרסו טוניק: איזון עדין בין מתיקות למרירות

🕐זמן קריאה: 2 דקות
אספרסו טוניק מבוסס על מתכון בסיסי: שוט כפול של אספרסו, מי טוניק וקרח. התוצאה היא משקה עם איזון מושלם בין מתיקות למרירות ושגם מצטלם היטב לאינסטגרם

כתבות חדשות במגזין

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

אם יצא לכם לשבת באחד מבתי הקפה ברחבי אירופה, סביר להניח שנתקלתם בתפריט המשקאות באספרסו טוניק. אספרסו טוניק (או בשמו הלועזי – Espresso&Tonic, Kaffe&Tonic, Coffee&Tonic)  מורכב משוט כפול של אספרסו, מי טוניק וקרח. המשקה החל בשנים האחרונות להיות נפוץ יותר ויותר, וזאת בזכות איזון הטעמים שלו המשלב בין חומציות, מרירות ומתיקות, וגם בשל העובדה שהוא מאוד פוטוגני.

מי שהביא לעולם את האספרסו טוניק היה בית הקפה Koppi Roasters הממוקם בעיר הלסינבורג שבשוודיה. בשנת 2007, אחד העובדים בבית הקפה החליט להכין קפה לצוות במסגרת אירוע שנערך במקום. הוא הבחין שנשארו מעט מי טוניק וערבב אותם עם אספרסו – כך נוצר לו משקה מרענן וטעים. בית הקפה שילב את המשקה בתפריט הקבוע, והשאר היסטוריה.

מאז, אספרסו טוניק הפך להיות פופולרי במדינות סקנדינביה, משם הוא התפשט למדינות שונות באירופה וגם הגיע לארצות הברית. מגזינים נחשבים כמו הניו יורק טיימס והגרדיאן נתנו לו מקום של כבוד, וכך הוא צבר עוד ועוד אהדה בקרב חובבי הקפה. הכנת המשקה היא קלה ביותר. הנה לפניכם המתכון להכנת אספרסו טוניק. אל תשכחו לתעד את התוצאה. 

איך להכין אספרסו טוניק?

מרכיבים:

  • שתי מנות של אספרסו
  • כוס (350 מ"ל) של קרח
  • 150 מ"ל מי טוניק
  • לימון לקישוט

הוראות הכנה:

  • ממלאים כוס גדולה (350 מ"ל) בקרח.
  • שופכים מעל 150 מ"ל של מי טוניק.
  • בזמן שמי הטוניק מתקררים, מכינים מנה כפולה של אספרסו.
  • יוצקים את האספרסו לתוך מי הטוניק ומגישים מיד.
  • ניתן להוסיף קישוט כמו פרוסת לימון.

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

טיפים להכנת אספרסו טוניק

  • מומלץ להשתמש בקוביות קרח שהוקפאו ממים מינרליים מסוננים. 
  •  יש חשיבות רבה לבחירת מי הטוניק. מומלץ לבחור במי טוניק שמאופיין בתווים בהירים וחומציים שיוסיפו רעננות למשקה.
  •  רצוי שפולי הקפה שאתם משתמשים להכנת אספרסו טוניק יהיו בעלי חומציות טבעית. קפה מאתיופיה הוא בחירה מתאימה.
  • ניתן להכין אספרסו טוניק בשיטת החליטה הקרה. ההבדל בין משקה שנוצר מחליטה קרה לבין משקה שנוצר מאספרסו הוא במרקם – מזיגה של אספרסו על מי הטוניק יוצרת שכבה קטנה של קצף משיי שרבים אוהבים. עם חליטה קרה, התרכיז מתערבב היטב עם טוניק, ויוצר משקה עשיר וחלק, אבל ללא הקרמה.



מאיה בניטה מרקס

אולי יעניין אותך גם

0 0 votes
Article Rating
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
0
נשמח לשמוע מה חשבת על המאמר!x
דילוג לתוכן