גרניטה (אייס קפה)

גרניטה הוא קינוח או משקה שבשמו העממי נקרא "אייס קפה". הרכיבים העיקריים הם אספרסו, חלב וסוכר, ותוכלו להכין אותו בבית בעזרת מתכונים פשוטים.

גרניטה, המוכרת לכם גם כאייס קפה, היא למעשה משקה – קינוח איטלקי קפוא למחצה שמקורו בסיציליה. הוא מורכב מאספרסו, קרח, חלב, שמנת וסוכר. את כל אלו מערבבים במכונת אייס קפה (מכונת ברד). הגרניטה מתאימה לקיץ, כך גם כשהטמפרטורות גבוהות יכולים חובבי הקפאין ליהנות מקפה.

באיטליה מבחינים בין הגרניטה הסיציליאנית, שלה מרקם גס יותר, לגרניטה במחוזות אחרים. הסיבה היא שטכניקות הקפאה שונות יוצרות מרקמים מגוונים. באיטליה המשקה נקרא גם גרניטה סיציליאנה.

גרניטה מבוססת קפה פופולרית בעיקר בעיר האיטלקית מסינה. אך יש גם גרסאות אחרות לגרניטה שאינן מבוססות על קפה, למשל שקדים, משקאות חריפים, פירות ועוד.

רכיבים

לגרניטה הבסיסית, המוכרת לכם מבתי הקפה בארץ, לא נדרשים יותר משלושה רכיבים: אספרסו, חלב וסוכר. האייס קפה נוצר במכונה ולעיתים נוהגים להוסיף לו שמנת, או להעשיר את טעמו עם ליקר, או חומרי טעם – כמו תמצית וניל.

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

איך מכינים גרניטה בבית

גם אם אין לכם כוח לצאת אל בתי הקפה, תמיד אפשר להכין גרניטה בבית. מצאנו עבורכם שני מתכונים מעניינים. ההבדלים בניהם הם בעיקר באופן ההכנה – הראשון מצריך בלנדר חשמלי, והשני נעשה באופן ידני.

משקה גרניטה
גרניטה. אפשר להכין גם בבית

מתכון גרניטה עם פקאן

אחד המשקאות הפופולריים ברשתות הקפה בארץ הוא גרניטה עם פקאן. לא תאמינו כמה הוא קל להכנה.

 רכיבים:

  • מנת אספרסו כפול
  • שלושת רבעי כוס חלב
  • רבע שקית פקאן
  • שש קוביות קרח
  •  50 מ"ל מי סוכר

דרך ההכנה:

פשוט וקל – מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר ומפעילים עד לקבלת המרקם הרצוי. מומלץ להגיש בכוס זכוכית קפואה, וניתן להוסיף סירופים או קצפת לפי הטעם.

מתכון גרניטה עם ליקר קפה

למי שפחות מתחבר לפקאנים, הנה מתכון נוסף – גרניטה עם ליקר קפה, עם טעמי קפה בולטים וטוויסט אלכוהולי. מתכון זה קצת יותר מסובך להכנה, אך משתלם ומתאים במיוחד גם למי שאין לו בלנדר.

רכיבים:

  •  3 כוסות אספרסו
  •  שלושה רבעים כוס סוכר
  •  שתי כפיות ליקר קפה
  •  כפית תמצית וניל
  •  שמנת או חלב

 דרך ההכנה:

ערבבו את האספרסו, הסוכר, ליקר הקפה והווניל עד שהסוכר יימס. מזגו את התערובת למחבת 20 ס"מ. הכניסו את המחבת למקפיא לשעה, עד שהתערובת עכורה בקצוות המחבת. גרפו את התערובת במזלג והפרידו בין הגבישים. החזירו למקפיא וכך בכל שלושים דקות גרפו את התערבות והפרידו את הגבישים, עד שהתערובות קפואה לגמרי ועשויה גרגרים. עטפו את המחבת היטב והקפיאו לכמה שעות נוספות. מזגו את התערובת והוסיפו שמנת או חלב לפי הטעם.

מכונת גרניטה

מכונת גרניטה היא למעשה שם מסחרי למכונת ברד וניתן להכין איתה מגוון משקאות קפואים, כמו לימונענע, דקירי או מרגריטה קפואה. מכונות אלו מכילות את המשקה הקפוא והן פועלות כל הזמן בטמפרטורה נמוכה מאוד כדי לשמור על טריות המשקה.

מכונות ביתיות להכנת גרניטה לא מאוד נפוצות, אבל מי שמחפש כזו יוכל להזמין אחת מאמאזון איטליה.

מה ההבדל בין אייס קפה לקפה קר

ההבדל העיקרי בין אייס קפה לקפה הקר, לפחות ברשתות הקפה, הוא שאת האייס קפה מכינים במכונה ייעודית לכך. ואילו קפה קר אינו דורש מכונה אלא רק קפה, מים, קרח ולעיתים סוכר. הבדל נוסף ברשתות הוא שפעמים רבות האייס קפה עשוי מאבקה – הכוללת סוכר – ולא מקפה אמיתי ולכן הוא גם פחות בריא כי לא ניתן לשלוט בכמות הסוכר.

גרניטה ואייס קפה –  קלוריות וערכים תזונתיים

למרות הפופולריות של המשקה, מדובר במשקה די משמין. כיוון שלרוב הוא מגיע עם לא מעט סוכר, הקלוריות באייס קפה הן בטווח של 255 קלוריות ל-300 מ"ל עד מעל 400 קלוריות בכוס של 380 מ"ל. היום אומנם מציעים ברשתות גם אייס קפה לייט מופחת סוכר ופחמימות, ובו הקלוריות הן בטווח של 50 קלוריות עד אפילו 400 קלוריות – ממש כמו אייס קפה רגיל, תלוי ברשת. כמו כן האבקות כוללות גם שומן טרנס, אבקת חלב ומעט מאוד חלבונים.

לכן כדאי לוודא שאתם קונים גרניטה איכותית מקפה ולא מאבקה, לבדוק אם ניתן להפחית את כמות הסוכר, או פשוט להכין בבית.

2 תגובות

  1. תודה על מתכון הגרניטה הכוהלי, ניסיתי את זה היום ותפסתי קצת ראש 👯 (הוספתי שני שוטים של וודקה 🤫)

  2. עשיתם לי חשק לגרניטה! יש לכם המלצה למכונת גרניטה מומלצת? (תוהה כמה דבר כזה כבר יכול לעלות)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מדריכים

הקפה לא רק ממריץ את האנרגיה שלנו, אלא גם ממריץ את מערכת העיכול. אם רציתם לדעת מדוע שתיית קפה גורמת לכם לרצות לגשת לשירותים, המאמר הזה בשבילכם
לפי סקר שערך מכון המחקר קנטר TNS, כמעט 80% מהישראלים שותים לפחות כוס קפה אחת ביום, ו-93.3% מהישראלים מעדיפים לשתות...
כשאנחנו שותים קפה דלוח עם טעם פגום, אנחנו ממהרים להאשים את פולי הקפה או לתלות את האחריות לכך על תהליך...