מוקה

קפה מוקה הוא משקה מבוסס לאטה בתוספת שוקולד. בואו ללמוד איך להכין בעצמכם את המשקה המפנק ביותר.

לצד האהבה שלנו לשתיית קפה, אי אפשר להתעלם גם מהתשוקה העזה שלנו לשוקולד. מזון האלים הזה תמיד עוזר לנו בשיפור מצב הרוח, ומעורר בנו תחושת אופוריה נהדרת. אם כך, למה לא לשלב את השוקולד יחד עם הקפה? קפה המוקה מורכב מהשילוב המוצלח הזה. המשקה הפופולרי מבוסס על קפה הלאטה ומכיל תוספת מענגת של שוקולד. ממש כמו הלאטה, גם קפה המוקה מורכב משליש אספרסו ושני שלישים של חלב חם מוקצף. אלא שהמוקה כולל גם תוספת של פתיתי שוקולד, סירופ שוקולד או של אבקת קקאו.

השם מוקה מגיע במקור מהעיר מוח'א – עיר נמל בתימן שנחשבה למרכז מסחר מרכזי לקפה בין המאה ה-15 למאה ה-17. זן המוקה שהגיע מתימן היה במקור זן קפה המאופיין בפולים עגולים וקטנים ובטעם מעודן של שוקולד. כיום, קפה הערביקה התימני הנפוץ אינו מכיל טעמי שוקולד, וככל הנראה שהמוקה עבר כמה גלגולים עד שהגיע לגרסה העכשווית שלו. יש הסבורים שהמשקה התפתח בטורינו שבאיטליה. האיטלקים שילבו קפה, חלב חם ושוקולד כדי להכין את המשקה ומזגו אותו לתוך כוס שקופה ועגולה.

המוקה המודרני שמוכר לנו כיום, הומצא בארצות הברית, וידוע גם בשם מוקצ'ינו או מוקה לאטה. כיאה לאומה שאוהבת מאכלים ומשקאות מושחתים, האמריקאים נוהגים להוסיף למוקה הר של קצפת או מרשמלו. לצד המוקה המסורתי, קיימת גם גרסה נוספת למשקה הנקראת מוקה לבנה. במוקה הלבנה, סירופ שוקולד לבן מחליף את סירופ שוקולד החלב או מגיע בתוספת לשוקולד הקלאסי. אם המוקה שנמכרת בקרטונים בסופרמרקט זאת המוקה שאתם מכירים, אז בואו ללמוד כיצד להכין מוקה 
אמיתית, המבוססת על שוקולד משובח וקפה איכותי. 

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

איך מכינים קפה מוקה?

מרכיבים לכוס אחת:

  • 1 מנה של אספרסו
  • 1 כוס חלב
  • פתיתי שוקולד (שוקולד חלב או שוקולד מריר ובאחוזי מוצקי קקאו לבחירתכם)
  • אופציונלי – קצפת ומרשמלו 

הוראות הכנה:

מוזגים לתוך ספל מנה של אספרסו. לאחר מכן, מוזגים לתוך הספל פתיתי שוקולד איכותי. בשלב הבא מקציפים חלב ומוזגים אותו בעדינות לספל עד שהוא כמעט מלא. ניתן לקנח בתוספת של קצפת ו/או מרשמלו. 

מנת חלבונים לגיטימית. גיף: קאנבה

טיפים להכנה מוצלחת של קפה מוקה

חשוב מאוד לבחור בחומרי גלם משובחים – קפה ושוקולד איכותיים. עדיף להשתמש בפתיתי שוקולד על פני סירופ שוקולד או אבקת קקאו. בסירופ שוקולד יש לרוב כמות סוכר גדולה בהשוואה לכמות הסוכר בפתיתי השוקולד. ככל שמוצקי הקקאו בפתיתי השוקולד גבוהים יותר, כך כמות הסוכר פחותה יותר. כך, שבעזרת פתיתי שוקולד ניתן לשלוט ברמת המתיקות והסוכר במשקה. אם אתם משתמשים בסירופ שוקולד, ודאו שהסירופ עשוי משוקולד אמיתי ושלא מדובר בסירופ באיכות ירודה בטעם שוקולד. אם בחרתם באבקת קקאו, בחרו בקקאו אמיתי ולא באבקת שוקולית.

קפה מוקה הוא משקה חם, אבל אם מתחשק לכם מוקה קרה, תוכלו לטחון את המשקה בבלנדר יחד עם כמה קוביות קרח ותקבלו קפה מוקה קר ומרענן במיוחד!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מדריכים

הקפה לא רק ממריץ את האנרגיה שלנו, אלא גם ממריץ את מערכת העיכול. אם רציתם לדעת מדוע שתיית קפה גורמת לכם לרצות לגשת לשירותים, המאמר הזה בשבילכם
לפי סקר שערך מכון המחקר קנטר TNS, כמעט 80% מהישראלים שותים לפחות כוס קפה אחת ביום, ו-93.3% מהישראלים מעדיפים לשתות...
כשאנחנו שותים קפה דלוח עם טעם פגום, אנחנו ממהרים להאשים את פולי הקפה או לתלות את האחריות לכך על תהליך...