לצד האהבה שלנו לשתיית קפה, אי אפשר להתעלם גם מהתשוקה העזה שלנו לשוקולד. מזון האלים הזה תמיד עוזר לנו בשיפור מצב הרוח, ומעורר בנו תחושת אופוריה נהדרת. אם כך, למה לא לשלב את השוקולד יחד עם הקפה? קפה המוקה מורכב מהשילוב המוצלח הזה. המשקה הפופולרי מבוסס על קפה הלאטה ומכיל תוספת מענגת של שוקולד. ממש כמו הלאטה, גם קפה המוקה מורכב משליש אספרסו ושני שלישים של חלב חם מוקצף. אלא שהמוקה כולל גם תוספת של פתיתי שוקולד, סירופ שוקולד או של אבקת קקאו.
מה זה קפה מוקה (Caffè mocha)?
השם מוקה מגיע במקור מהעיר מוח'א – עיר נמל בתימן שנחשבה למרכז מסחר מרכזי לקפה בין המאה ה-15 למאה ה-17. זן המוקה שהגיע מתימן היה במקור זן קפה המאופיין בפולים עגולים וקטנים ובטעם מעודן של שוקולד. כיום, קפה הערביקה התימני הנפוץ אינו מכיל טעמי שוקולד, וככל הנראה שהמוקה עבר כמה גלגולים עד שהגיע לגרסה העכשווית שלו. יש הסבורים שהמשקה התפתח בטורינו שבאיטליה. האיטלקים שילבו קפה, חלב חם ושוקולד כדי להכין את המשקה ומזגו אותו לתוך כוס שקופה ועגולה.
מוקה, מוקצ'ינו או מוקה לאטה?
המוקה המודרני שמוכר לנו כיום, הומצא בארצות הברית, וידוע גם בשם מוקצ'ינו או מוקה לאטה. כיאה לאומה שאוהבת מאכלים ומשקאות מושחתים, האמריקאים נוהגים להוסיף למוקה הר של קצפת או מרשמלו. לצד המוקה המסורתי, קיימת גם גרסה נוספת למשקה הנקראת מוקה לבנה. במוקה הלבנה, סירופ שוקולד לבן מחליף את סירופ שוקולד החלב או מגיע בתוספת לשוקולד הקלאסי. אם המוקה שנמכרת בקרטונים בסופרמרקט זאת המוקה שאתם מכירים, אז בואו ללמוד כיצד להכין מוקה אמיתית, המבוססת על שוקולד משובח וקפה איכותי.
רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?
הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו
איזה כיף שהצטרפתם!
איך מכינים קפה מוקה?
מרכיבים לכוס אחת:
- 1 מנה של אספרסו
- חלב (או תחליף חלב) מוקצף
- שוקולד (שוקולד חלב או שוקולד מריר ובאחוזי מוצקי קקאו לבחירתכם)
- אופציונלי – קצפת ומרשמלו
הוראות הכנה:
- ממיסים את השוקולד עד שהוא חלק וללא גושים.
- מוזגים לתוך ספל מנה של אספרסו, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד לאיחוד.
- יוצקים לספל את החלב המוקצף.
- ניתן לעטר בקצפת, מרשמלו, פתיתי שוקולד, סירופים ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
טיפים להכנה מוצלחת של קפה מוקה
על אף תדמיתו המעט ילדותית, קפה מוקה הוא משקה שגם קהל מבוגר יכול להתענג ממנו, וקיים מנעד רחב של טעמים וסגנונות שאפשר לקחת אליהם את המשקה:
- נסו להשתמש בסוגים שונים של שוקולד – מותגים שונים, אחוזי מוצקי קקאו שונים, שוקולד מריר או שוקולד חלב – לכל סוג שוקולד פרופיל טעמים אחר שישפיע בסופו של דבר על טעם המוקה.
- ניתן להשתמש באבקת קקאו במקום בשוקולד – אך מומלץ להשתמש בקקאו איכותי ואורגני ולא באבקות שמכילות סוכר וחומרי טעם שונים ומשונים.
- השתמשו בקפה איכותי – והתאימו אותו לפרופיל הטעמים של השוקולד.
- מוקה לרוב נהוג לשתות חם, אבל אם מתחשק לכם מוקה קרה – הוסיפו כמה קוביות קרח וטחנו בבלנדר ותקבלו משקה טעים ומרענן!
- כדי לתת למוקה מימד נוסף – אפשר לתבל את המוקה בתבלינים שונים או להוסיף מעט קוניאק, ליקר או משקאות אחרים
- קפה מוקה הוא משקה חם, אבל אם מתחשק לכם מוקה קרה, תוכלו לטחון את המשקה בבלנדר יחד עם כמה קוביות קרח ותקבלו קפה מוקה קר ומרענן במיוחד!