איך אתם אוהבים לשתות את הקפה שלכם? חשבתם פעם להכין אותו מצואה של בעלי חיים? או לערבב אותו יחד עם ביצה? בזמן שהישראלים נאמנים לקפוצ'ינו המסורתי או לקפה טורקי, ישנם אנשים מתרבויות אחרות שנוהגים לשתות קפה כל כך מוזר, שהקפה שלכם יישפך מרוב תדהמה. הנה לפניכם כמה ממשקאות הקפה המוזרים ביותר בעולם:

קופי לואק – קפה מצואת גחן דקלים אסייתי
קופי לואק הוא אחד ממשקאות הקפה שנחשבים לאיכותיים ביותר, אבל חכו שתשמעו איך הוא מיוצר. הסוד מאחורי המשקה הוא בצואה של בעל חיים – גחן דקלים אסייתי שנפוץ באינדונזיה. הגחן, שנראה כמו חתול, יודע לאתר בחושיו החדים את פירות צמח הקפה הבשלים והמתוקים ביותר. הוא אוכל את הפולים ואחרי שהוא מעכל אותם, הוא מפריש אותם בצואה. הפולים נאספים מהצואה של הגחן, נשטפים היטב, עוברים תהליך קלייה ואז נמכרים במאות דולרים לקילוגרם.
קופי לואק מאופיין בטעם עשיר ובחוסר מרירות, זאת בזכות התהליך שעוברים הפולים במערכת העיכול של הגחן. בשל כך, זהו גם הקפה היקר ביותר בעולם.
רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?
הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו
איזה כיף שהצטרפתם!

קפה דוריאן – הקפה המסריח ביותר
ונמשיך עם אינדונזיה, שככל הנראה מעדיפים קפה לא שגרתי. קפה דוריאן זהו קפה בתוספת שימורי פירות של מלון דוריאן. זהו פרי אינדונזי שטעמו מתוק, אבל הריח שלו נוראי ומזכיר גרביים מלוכלכים אחרי אימון ריצה. הקפה עצמו מריח כמו בצל רקוב וטעמו הוא כמו של פירות רקובים.

קפה ביצים ויאטנמי – Ca Phe Trung
מה הקשר בין קפה לביצה? תתפלאו, אבל כך הויאטנמים נוהגים לשתות את הקפה שלהם. קפה ביצים ויאטנמי הידוע בשם ca phe trung הומצא לאחר שהיה מחסור בחלב בויאטנאם וביצה שימשה כתחליף. כדי להכין את המשקה, מקציפים חלמון ביצה עם חלב מרוכז ממותק במשך כ-10 דקות עד שהוא נוצר מין קצף אוורירי, קרמי, דמוי מרנג. לאחר מכן מוזגים את התערובת באיטיות על מנת אספרסו חמה. האמת? לא נשמע לנו כלכך רע.

קפה גבינה סקנדינבי – kaffeost
השילוב בין קפה לגבינה נשמע אולי משונה, אבל אם תשאלו את הסקנדינבים הם יישבעו שמדובר במעדן. במדינות סקנדינביה נהוג לשלב את הקפה יחד עם juustoleipä – גבינה יבשה שמתרככת מבלי להינמס, ממש כמו ספוג. בעבר נהוג היה להכין את הגבינה מחלב איילים וכיום הגבינה מיוצרת בדרך כלל מחלב עיזים או פרה. כוס הקפה כוללת קוביית גבינה המונחת בתחתית ספל עץ. לאחר מכן מוזגים על הגבינה את הקפה ומתענגים על המשקה מול הנוף המרהיב של הפיורדים בנורבגיה.
מפל בוער של קפה
גם אם אתם אוהבים קפה חם, סביר להניח שמעולם לא שתיתם קפה בוער כמו זה שמוגש בפוארטו פנסקו שמקסיקו. הכנת הקפה כוללת ערבוב של טקילה וקלואה (ליקר קפה). לאחר מכן מציתים את המשקה, עד שנוצרת להבת אש מפחידה ויפה בו זמנית. בעוד המשקה בוער, הוא נמזג לתוך ספל אחר ואליו מוסיפים כף שמנת ודובדבן. טירוף.

קפה חנקן
טרנד הבישול עם חנקן צובר תאוצה ומגיע גם למחוזות הקפה. אם אתם מחפשים לשדרג את הקפה עם אפקט ויזואלי מרשים שייראה פוטוגני באינסטגרם, אז הכירו את Nitro Brew Coffee. למשקה הקפה מוסיפים חנקן, מה שמעניק לקפה קצף סמיך ממש כמו בבירה. אלא שהקפה הזה נטול אלכוהול כך שהוא לא יגרום לכם להשתכר.
קפה עם פלפל שחור
Café Touba, הנקרא על שם העיר טובה בסנגל שבאפריקה, הוא קפה המתובל עם פלפל שחור ולעיתים גם עם ציפורן. המשקה הומצא על ידי מנהיג דתי שרקח אותו על מנת לסייע למתפללים להישאר ערים בזמן התפילה הארוכה. כדי להכין את המשקה, מערבבים את התבלינים יחד עם פולי הקפה וטוחנים יחד לאבקה. הפלפל השחור האפריקאי ידוע גם כמרגיע את הקיבה, אבל אנחנו מזהירים– הקפה הזה עלול לגרום לכם להתעטש כהוגן.
חוקן קפה
ולקינוח, הנה דרך משונה במיוחד לצרוך קפה. אנשים רבים מוכנים להישבע שחוקן קפה עזר לבריאות שלהם. הקפה נמזג לתוך משפך המוחדר ישירות לפי הטבעת ולאחר מכן נשטף לתוך המעיים. החוקן אמור לנקות את הרעלים מהגוף, למנוע סרטן ולשפר את חילוף החומרים. חשוב לדעת כי אין הוכחות מדעיות לתועלת של השיטה הזאת, ולחוקן עלולות להיות תופעות לוואי כמו זיהום, סלמונלה וצריבה של המעי הגס. בואו נגיד שאנחנו מעדיפים לשתות את הקפה שלנו דרך הפה, משעממים שכמונו.