דילוג לתוכן
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

אלכוהול וקפה זו אהבה. הנה הקוקטיילים המומלצים ביותר בז'אנר

🕐זמן קריאה: 4 דקות
משקאות אלכוהול עם קפה היו כאן מאז ומעולם, אבל לאחרונה הם חווים קאמבק מיקסולוגי מרגש. ווייט ראשן, אספרסוטיני או קפה אסיאטיקו – קבלו את הרשימה האולטימטיבית של דרינקים עם טוויסט קפאיני

כתבות חדשות במגזין

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

אם תעלו בדמיונכם דרינק אלכוהולי שכולל קפה, יתכן שתיזכרו ב-The dude מהסרט "ביג ליבובסקי" בגילומו של ג'ף ברידג'ס האגדי, לבוש בחלוק מרוט, כוס של משקה בצבע אוף-ווייט בידו. בחור קולי ששותה דרינק קולי – רוסי לבן (White Russian). 

מתברר ש"הדוד" לא היה הראשון. החיבור בין קפה ואלכוהול מגיע עוד מהמאה ה-19. בימינו, עם התחייה המחודשת שחווה תחום הקוקטיילים בארץ ובעולם – קפה הוא טוויסט מקורי ומרענן לדרינק אלכוהולי, בעיקר אם פרופיל הטעמים שלו מדויק ואיכותו גבוהה.
 יחד עם זאת, שימו לב: הקפאין ממסך את השפעות האלכוהול בקוקטייל, מה שעלול לגרום לתחושה שאתם לא באמת שיכורים – ובעקבותיה המשך שתייה מוגברת ורגעים מביכים או מסוכנים. לכן, ממליצים לכם ולכן לזכור את העובדה הזאת ולשתות את המתכונים המופלאים שכאן באחריות.
שנתחיל?

אייריש קופי   (Irish Coffee) 

אייריש קופי הוא משקה אירי ידוע המבוסס על וויסקי אירי + תמצית אספרסו + סוכר חום + שמנת מתוקה. הוראות הכנה? בבקשה: יש למזוג 80 מ"ל תמצית אספרסו לתוך ספל זכוכית, להוסיף כף סוכר חום ולערבב היטב. לאחר מכן, יש למזוג 50 מ"ל וויסקי ולערבב, ואז להוסיף 30 מ"ל שמנת מתוקה במזיגה איטית. אל תערבבו את השכבות שהתקבלו, אלא צלמו אותם לאינסטגרם, כי מדובר במשקה פוטוגני ביותר.

אספרסוטיני, או אספרסו מרטיני  (Espresso Martini)

האספרסוטיני קיבל את שמו משום שהוא נמזג לתוך כוס מרטיני. המשקה מורכב ממנת אספרסו + ליקר קלואה + סמירנוף וניל. הוראות הכנה: הכניסו כמות נכבדת של קוביות קרח לתוך שייקר. אחר כך מזגו לתוך השייקר 30 מ"ל אספרסו, 30 מ"ל ליקר קלואה ו-20 מ"ל סמירנוף וניל. שקשקו ומזגו לכוס מרטיני רעננה כשהקרח גרוס היטב. אפשר לקשט עם פולי קפה.

רוסי לבן (White Russian)

כיאה למשקה רוסי, הבסיס של הווייט ראשן הוא וודקה. זאת, בשילוב עם ליקר קפה + קרח + שמנת מתוקה. אלה הוראות ההכנה: מניחים בכוס וויסקי נמוכה 2-3 קוביות קרח, מוזגים 50 מ"ל וודקה, 50 מ"ל ליקר קפה ו-50 מ"ל שמנת מתוקה ומערבבים היטב. הצעת הגשה: גלפו מעט שוקולד מריר מעל, ואמצו את ההבעה האדישה ביותר שלכם.

רוסי שחור (Black Russian)

מדובר בגרסה מעט פחות מעודנת ומתוקה מאחיו הלבן. משקה הבלאק ראשן מוגש בכוס לואו בול אולד פאשן, אשר יכולה להכיל עד 200 ל-300 מ"ל של משקה. ההכנה פשוטה למדי: ממלאים את הכוס בקוביות קרח, מוזגים 50 מ"ל של וודקה ו-50 מ"ל של ליקר קפה ומערבבים עם בוחשן. זהירות, זה חזק.

הוט שוט גליאנו (Galliano Hot Shot)

גליאנו הוא ליקר בטעמי אניס-וניל vמבוסס על יותר מ-80 סוגים של פרחים ועשבי תיבול. משקה ההוט שוט מורכב מגליאנו + אספרסו + חלב מוקצף. הוראות הכנה? יאללה: מזגו לתוך כוסית שוט 20 מ"ל גליאנו, הוסיפו 20 מ"ל של תמצית אספרסו ומזגו באיטיות 20 מ"ל של חלב מוקצף. גם כאן, בדומה לאייריש קופי, תקבלו משקה אסתטי ומיוחד המורכב מכמה שכבות.

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

קפה בוזי  (Boozy Coffee)

קפה בוזי הוא משקה המבוסס על מספר משקאות אלכוהוליים שונים + תפוז מרענן + קצפת מפנקת. הוראות ההכנה מתישות ומזכירות מעשה כישוף, אבל הדרינק הסופי שווה את זה. ככה זה הולך: הכניסו חצי כוס קצפת לקערה והקציפו עם מטרפה עד לקבלת קצף רך. לאחר מכן, הוסיפו סוכר. כעת קחו קליפת תפוז, צרבו אותה קלות עם מצית (להעשרת הטעם, סמכו עלינו). לבסוף, מזגו לתוך ספל(!) שוט של ברנדי + שוט (60 מ"ל) של גראנד מרנייה + שוט של קלואה + 150 מ"ל קפה חם וערבבו יחד עם קליפת התפוז. כדי להוסיף מתיקות, יש שמזלפים קצפת גם מעל המשקה.

הולידיי קופי (Holiday Coffee)

הולידיי קופי הוא משקה כיפי של חגיגות, אשר מורכב מסירופ מנטה + וויסקי + אספרסו + שמנת. מדובר באחד המשקאות הקלאסיים שנתפשים כמעט מיושנים היום, סטייל אולמי אירועים באייטיז, אבל יש לנו חיבה מיוחדת לכאלה. הוראות הכנה: ראשית, יש להכין את סירופ המנטה. חולטים עלי נענע בחצי כוס מים רותחים, מסננים את העלים ומוסיפים חצי כוס סוכר. אחר כך מערבבים עד שהסוכר נמס, מצננים ומכניסים למקרר. לאחר מכן, מוזגים 30 מ"ל ויסקי לכוס עם הסירופ, מוסיפים אספרסו ומעליו שמנת. קופה קבאנה סטייל.

סיציליאנו (Siciliano)

האם משקה סיצילינו יגרום לכם להרגיש כאילו אתם בפאב שיקי ברומא? כולנו תקווה שכן. אלה הוראות ההכנה: ערבבו 60 מ"ל של ורמוט מתוק (יין לבן מחוזק ומתובל בתוספת תבלינים) יחד עם 44 מ"ל אמרו (ליקר איטלקי מריר-מתוק המבוסס על צמחים). הוסיפו מנת אספרסו ו-20 מ"ל של סירופ רוטן, (יש לו מגוון טעמים המבוססים על פירות ותבלינים). לבסוף הוסיפו קרח ומעט סודה.

קפה אסיאטיקו(Asiatico) 

דרינק משכר שגם יחמם אתכם טוב-טוב בלילה סוער. הוא מורכב מקפה + חלב מרוכז + ברנדי, ומתובל בכמה טיפות של ליקר 43 (ליקר ספרדי המכיל 43 מרכיבים, כולל הדרים, וניל, עשבי תיבול ותבלינים שונים). הוראות ההכנה: מזגו קודם לתוך כוס זכוכית את החלב המרוכז, ולאחריו את הברנדי והליקר 43. את הקפה (30 מ"ל אספרסו) מזגו אחרון. גם זה משקה שכבות שאל לכם לערבב. הגישו עם כמה פולי קפה, קליפת לימון או קינמון.

אפוגטו אלכוהולי (Alcoholic Affogato)

ולקינוח, משקה שהוא שדרוג של האפוגטו הקלאסי בגרסה למבוגרים בלבד. הוראות הכנה: בתוך כוס קטנה הניחו כדור גלידת וניל ומזגו מעליו 30 מ"ל אספרסו. מעל תמצית האספרסו מזגו ליקר אגוזים  ביצ'רין, פרנג'ליקו ועוד) והגישו כקינוח מתוק ומרים בסוף ארוחה.

אולי יעניין אותך גם

0 0 votes
Article Rating
הירשם
Notify of


0 תגובות
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
נשמח לשמוע מה חשבת על המאמר!x