קפה חליטה קרה | Cold Brew – המדריך המלא

מהי שיטת קולד ברו - חליטה קרה? איך מכינים קפה בשיטה הזו? ויש גם הוראות הכנה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

עם כל הכבוד לקפוצ'ינו או אספרסו, ביום קיץ חם כל מה שמתחשק לנו זה לשתות משקה קפה מרענן וקר, שייתן לנו בוסט של אנרגיה וטעם מענג ובלתי נשכח. כשמדברים על קפה קר, אנחנו מיד חושבים על אייס קפה או על אבקת נס עם מים קרים, רחמנא ליצלן. אך חובבי הקפה המושבעים כבר מכירים את סוד החליטה הקרה שהופכת את הקפה הקר לאיכותי ומשובח במיוחד. הגיע הזמן שגם אתם תכירו את החליטה הקרה.


מהי חליטה קרה (Cold Brew)?

חליטה קרה (Cold Brew) זוהי שיטה להכנת קפה קר. לקפה המוכן בשיטת חליטה קרה יש מרקם וטעם השונים מהטעם והמרקם של אייס קפה, או של קפה קר רגיל. סוד הקסם הוא בהשריית פולי הקפה לזמן רב (עד 24 שעות) בתוך מים קרים. כך לקפה יש טעם המזכיר שוקולד-קרמל, מרקם עדין יותר וטעם עוצמתי יותר לעומת קפה רגיל. טעמו של קפה בחליטה קרה לא נפגם כאשר מכניסים קוביות קרח למשקה. והוא שומר על האיכות שלו.

קפה בחליטה קרה מאופיין ברמת חומציות נמוכה יותר. בשל כך טעמו של הקפה מתוק יחסית, ולכן אין צורך להוסיף סוכר או ממתיקים מלאכותיים שמזיקים לבריאות שלנו. השימוש במים קרים ולא במים חמים הופך את המרירות של הקפה לנמוכה יותר לעומת קפה חם, עם זאת טעמי הקפה מרוכזים ומורגשים יותר.

קפה בשיטת חליטה קרה אמנם מורכב ואיטי יותר מהכנת משקאות קפה אחרים. אבל אחרי שתטעמו אותו תיווכחו לגלות שהסבלנות משתלמת. מדובר במשקה מפנק, עם טעמים ייחודיים שישנו את כל מה שחשבתם על חוויית שתיית הקפה.

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

אז איך מכינים קפה Cold Brew ?


מצרכים דרושים:


מטחנה
פולי קפה
חוט
פילטר נייר
מכל (עדיף מזכוכית ועם מכסה)
קרח
שקיק עם רשת צפופה

הוראות הכנה:

1. מזגו מים קרים ומסוננים לתוך כוסות. כדי לחשב את כמות הכוסות הנדרשת, הביאו בחשבון שארבע כוסות מים קרים יאפשרו לכם להכין שמונה כוסות של קפה קר.

2. לאחר מכן יש לטחון את פולי הקפה היטב, הכי דק שניתן. כך תוכלו להבטיח שלא יישארו לכם פולי קפה גדולים שיפגמו בהנאה שלכם משתיית הקפה. תוכלו גם להשתמש בקפה טחון.

3. כעת יהיה עליכם למזוג את הקפה לתוך שקיק. יש לאסוף את הקפה לתוך פילטר נייר ולהכניס אותו לתוך רשת שנמצאת בתחתית המכל. שפכו על השקיק שתי כוסות מים והמתינו 30 שניות עד שהמים ייספגו בו. אחר כך אספו את שולי הפילטר וודאו שכל פולי הקפה שמורים בפנים. קשרו אותם היטב באמצעות חוט, ולאחר מכן מזגו את המים שנשארו מעל לשקיק.

4. בשלב הבא עליכם לאטום את המכל עם המכסה וממש כמו שמשרים תה, עליכם לאפשר לקפה להיספג. יש להשרות את הקפה במכל במשך 18 עד 24 שעות בטמפרטורת החדר ולוודא שהמכל רחוק מאור השמש ואטום היטב כדי להימנע מהיווצרות עובש הנובע מהתפתחות של פטריות.

5. לאחר שחלף מספיק זמן, הסירו את שקית הרשת. חשוב מאוד לשטוף את השקיק להכנת קפה נוסף.

6. ערבבו את הנוזל דרך פילטר קפה, דרך פלנג'ר קפה או באמצעות משפך שעליו ניתן להניח מגבת נייר.

7. כעת כל שעליכם לעשות הוא להוסיף קצת קרח, מעט מים קרים וחלב. ניתן להוסיף כמובן סוכר ולשדרג את הקפה עם שלל טעמים, כמו קמצוץ של קינמון, תמצית וניל, קמצוץ של קוקוס, מעט שוקולד או תמצית לוונדר ודבש. תיהנו!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מדריכים

קפה בקלייה בהירה - מה זה אומר? איך מכינים אותו? מה הטעם שלו ואיך כדאי לשתות אותו? כל התשובות במדריך
לקפה שחור שמות רבים. מה ההבדלים ביניהם? למה נקרא קפה טורקי? איך באמת צריך להכין אותו? והאם הוא בריא?
מקיאטו - מה זה, איך מכינים אותו, מה פירוש השם, מה ההבדל בינו לבין לאטה מקיאטו. וגם: מה ההבדל בין מקיאטו קצר, כפול וארוך?