קפה לאטה

מה זה קפה לאטה? מה ההבדל בינו לבין קפוצ'ינו ולאטה מקיאטו? איך מכינים אותו? ואילו מתכונים יכולים לשפר את הטעם של הלאטה?
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

המילה לאטה פירושה באיטלקית הוא חלב. הסיבה שקפה לאטה נקרא כך היא שיש בו כמות חלב גדולה יותר לעומת משקאות קפה אחרים כמו הקפ'וצינו.

מה זה קפה לאטה?

קפה לאטה הוא קפה המורכב משני שלישים חלב, שליש אספרסו ומעט חלב מוקצף. זו הגרסה המוגשת בבתי הקפה. לעומת זאת, באיטליה מכינים את הלאטה בבית במקינטה באמצעות בישול הקפה ומזיגתו לכוס חלב ללא חלב מוקצף. אחרים סבורים שהיחס בין האספרסו לחלב בלאטה קפה צריך להיות 1:1, רק עם פחות קצף.

יד, שולחן וקפה לאטה
שותים קפה לאטה

ההיסטוריה של הלאטה

למרות שקפה עם חלב הוגש במטבח האירופאי הביתי כבר מהמאה ה-17, המונח קפה לאטה נכנס לשימוש בבתי הקפה באירופה ובארצות הברית רק במאה העשרים. עם זאת על פי מילון אוקספורד, ניתן למצוא את המונח כבר ב-1867, ברישומי מסעותיו של דין וויליאם האוולס לאיטליה. 

לאטה לעומת קפוצ'ינו

נזכיר שבניגוד ללאטה בקפוצ'ינו היחס הוא שליש אספרסו, שליש חלב ושליש חלב מוקצף. בבתי הקפה גם לא מפזרים כל כך אבקת קקאו למעלה ופחות מעטרים אותו, כי יש בו פחות קצף. דרך ההגשה שלו היא לרוב בכוס קפה גבוהה או במאג.

מה ההבדל בין לאטה קפה ללאטה מקיאטו

אם המשמעות של לאטה היא חלב, המשמעות של לאטה מקיאטו היא חלב מוכתם. ההבדל העיקרי בין השניים הוא בדרך ההכנה. בלאטה מקיאטו משתמשים בשליש חלב קר. לאחר החלב הקר מוסיפים את מנת אספרסו ובסוף שליש חלב מוקצף. בניגוד ללאטה קפה, את הלאטה מקיאטו לא מערבבים ונהנים מטעמו העשיר של החלב

אייס לאטה

בארצות הברית ובמדינות נוספות נהוג להכין גם אייס לאטה, הדומה לקפה הקר שלנו. זהו למעשה אספרסו וחלב קר הנמזגים לכוס עם קוביות קרח. למרות שזה נקרא גם כן לאטה, אייס לאטה אינו מכיל חלב מאודה או קצף. אפשר גם להוסיף לאייס לאטה סוכר או סירופים בטעמים. מערבבים את הקרח עם המשקה והנה לכם אייס לאטה.

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

מתכון להכנת לאטה במכונה ביתית

רכיבים:

פולי קפה לאספרסו, או פוד אספרסו

250 מיליליטר חלב

ספל גדול עם תכולה של 350-300 מיליליטר

  1. חממו ספל במיקרוגל ל-10 שניות או טבלו אותה במים חמים ונגבו
  2. הכינו באמצעות המכונה הביתית 35 מ"ל אספרסו ומזגו לבסיס הספל
  3. חממו והקציפו את החלב באמצעות הסטימר, עד שיהיו 3-2 ס"מ קצף למעלה
  4. החזיקו את כד החלב כך שהזרבובית תהיה 4-3 ס"מ מעל הספל ומזגו את החלב
  5. כשהנפח בספל גדל, קרבו את הכד למשקה ככל האפשר, במטרה למזוג את החלב למרכז הספל
  6. ברגע שכד החלְְב כמעט נוגע בפני השטח של הקפה, הטו אותו כדי להאיץ את קצב המזיגה
  7. אפשר גם לפזר אבקת קקאו, להוסיף סוכר לפי הטעם או להוסיף סירופ במגוון טעמים

אלטרנטיבה למכונה ביתית

במקרה של לאטה לא חייבים להשתמש במכונת אספרסו. יש המבשלים את הקפה עם המים בכיריים גז או חשמליות. יש גם המכינים את הלאטה עם נס קפה במקום אספרסו. גם את החלב תוכלו לבשל על הכיריים. במקרה שאין מכונה ביתית אפשר להכין את הקצף בבלנדר חשמלי. שימו לב שבלאטה אנחנו משתמשים בשכבת קצף דקה ביותר, בניגוד לקפוצ'ינו, שבו יש שליש קצף.

טעמים נוספים

יש עוד מתכונים רבים ללאטה. למשל תוכלו למצוא לאטה עם הסירופים והתבלינים הנפוצים: סירופ שוקולד, תמצית וניל, קינמון, סוכר חום ועוד.

עוד טעמים מעניינים שאפשר להוסיף הם סירופ מנטה, קרמל מלוח או גלידת מוקה. רק שימו לב שאם תבקשו לאטה באיטליה, כל מה שתקבלו זה חלב.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מדריכים

קפה בקלייה בהירה - מה זה אומר? איך מכינים אותו? מה הטעם שלו ואיך כדאי לשתות אותו? כל התשובות במדריך
לקפה שחור שמות רבים. מה ההבדלים ביניהם? למה נקרא קפה טורקי? איך באמת צריך להכין אותו? והאם הוא בריא?
מקיאטו - מה זה, איך מכינים אותו, מה פירוש השם, מה ההבדל בינו לבין לאטה מקיאטו. וגם: מה ההבדל בין מקיאטו קצר, כפול וארוך?