קפה מסביב לעולם

לפי סקר שערך מכון המחקר קנטר TNS, כמעט 80% מהישראלים שותים לפחות כוס קפה אחת ביום, ו-93.3% מהישראלים מעדיפים לשתות את הקפה שלהם עם חלב או תחליף חלב. גם במדינות אחרות ברחבי העולם אוהבים כמובן לשתות קפה, ולכל מדינה הניואנסים הייחודיים שלה, שמדגישים עד כמה הקפה הוא משקה שמושפע ומשפיע על תרבויות שונות. אז איך הויאטנמים אוהבים את הקפה שלהם? איזה קפה שותים במרוקו? ואילו מרכיבים יש בקפה המקסיקני? אתם מוזמנים לצאת איתנו למסע מסביב לעולם בעקבות הקפה.

Irish Coffee – תמונה: Jeffmorgen@ – אינסטגרם

אירלנד – Irish Coffee

כיאה לאירלנדים חובבי השתייה החריפה, גם הקפה האירי כולל אלכוהול. האירים נוהגים לערבב 3/4 קפה חם יחד עם כף סוכר חום, 3 כפות של וויסקי עד להמסה מלאה. את המשקה הממריץ והמשכר הזה מקשטת שמנת מענגת. המתכון הזה נוצר באירלנד על ידי ג'ו שרידן בתחילת שנות ה-40, והוא נחשב עדיין למשקה פופולרי בפאבים בכל רחבי העולם.

Cà phê đá – תמונה: cafeshow_paris@ אינסטגרם

ויאטנאם – Cà phê đá

בהתאם למזג האוויר הטרופי של ויאטנאם, תושבי המדינה מעדיפים את הקפה שלהם קר.  Cà phê đá עשוי בדרך כלל מקפה ויאטנמי מזן רובוסטה, קלוי כהה וטחון בינוני עד גס. הקפה שמתקבל הוא סמיך ואינטנסיבי. כדי להכין אותו, יש להשתמש במסנן ויאטנמי מסורתי בשם Phin cà phê .  זהו מסנן קטן העשוי ממתכת שאליו מטפטפים קפה חם, עד שהוא זולג לאט לתוך הכוס. הכוס שמתקבלת עשירה בטעמים עזים. לאחר שהקפה החם מוכן, מוזגים אותו לתוך כוס קרח. בדרך כלל שותים את הקפה עם כמה כפות חלב מרוכז ממותק, שאותן מוסיפים לכוס לפני תהליך החליטה.

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

Café de Olla – תמונה: lamonarcabakery@ אינסטגרם

מקסיקו – Café de Olla

הקפה המקסיקני הוא ייחודי מאוד, וסביר להניח שתיתקלו בו רק אם תבקרו במקסיקו או באיזורים הגובלים איתה בארה"ב. הקפה מכונה "קפה דה אולה" ופירושו "קפה של סיר הבישול", זאת משום שמכינים את הקפה בתוך סיר בישול על כיריים. הקפה הומצא אי שנת בשנת 1910, במהלך המהפכה המקסיקנית. נשים הידועות בשם "סולדארס" תמכו בחיילי מקסיקו על ידי בישול, ניקיון והגשת עזרה ראשונה. כדי לספק אנרגיה לחיילים, הן הכינו להם את המשקה הכולל קפה, קינמון, ציפורן, שוקולד ופילונזיו שהוא סוכר קנים לא מזוקק. כדי להכין אותו יש לערבב 9 כוסות מים טריים ומסוננים יחד עם 2 מקלות קינמון, 2 כוכבי אניס, 3 חתיכות ציפורן, חצי קונוס של פילונזיו או 2/3 כוס סוכר חום, ושתי קוביות שוקולד. לאחר שמכניסים כל החומרים לסיר בישול, מביאים את התערובת לרתיחה, מכבים את האש, מוסיפים 9 כוסות קפה, משרים את הקפה במשך 5 דקות כשהאש כבויה, מסננים את הקפה עם מסננת עדינה או בד גבינה ומגישים חם. נוהגים להגיש את הקפה בתוך ספל קרמיקה, שלטענת המקומיים מעצים את טעמו של הקפה.

מרוקו

נהוג לחשוב שהמשקה הפופולרי במרוקו הוא דווקא תה עם נענע, אבל האמת היא שקפה הוא חלק משמעותי מאוד בתרבות המרוקאית. ממש כמו שהאוכל המרוקאי מתובל היטב ולעיתים חריף, גם הקפה במרוקו עשיר בתבלינים. כדי להכין קפה מרוקאי אותנטי, המרכיבים שאתם זקוקים להם פולי קפה בקלייה כהה, קינמון, ציפורן, תרמילי הל,אגוז מוסקט טרי, ג'ינג'ר מיובש, פלפל שחור טרי, סוכר מגורען להגשה וחלב חם. נהוג לטחון את התבלינים יחד עם הקפה ולאחר מכן לבשל אותו. מוזגים לתוך ספל, ולאחר מכן ניתן להוסיף סוכר וחלב.

Mazagran – תמונה: theinevitablegentleman@ אינסטגרם

פורטוגל – Mazagran

מקורו של משקה ה-Mazagran (קפה לימון) הוא בכלל באלג'יריה, אבל הפורטוגלים היו אלה שהוסיפו לו את הלימון במקום המים והפכו אותו למשקה מרענן ופופולרי. זוהי בעצם לימונדת קפה, המשלבת בין חומציות הדרים עם הטעם הנועז של האספרסו. מיץ הלימון התווסף למשקה כדי לשפר את הטעם של פולי הקפה. כדי להכין את המשקה כל שעליכם לעשות הוא להכין מנת אספרסו ובמקביל לערבב סוכר עם דבש או תמצית וניל. את הדבש עם הסוכר מוסיפים לקפה ונותנים לתערובת להתקרר לכמה דקות. לאחר מכן מוזגים את התערובת לכוס עם קרח, סוחטים פנימה מיץ לימון טרי, וקיבלתם משקה חלומי!

Pharisäer – תמונה: foehr_dammt_geil@ אינסטגרם

גרמניה – Pharisäer

האגדה מספרת שערב חורפי אחד במהלך המאה ה-19, קהילה גרמנית נוצרית התכנסה כדי להקשיב לדברי הכומר. כדי להתחמם, הם שתו קפה יחד עם רום. מהחשש שהכומר יתפוס אותם שותים אלכוהול, חברי הקהילה הוסיפו קצפת למשקה. לכומר אגב, המשקה הוגש ללא טיפה אחת של רום. כדי להכין את המשקה השובב הזה, יש להכין שתי מנות של אספרסו, להוסיף 30 מ"ל רום לבן וכף סוכר ולערבב היטב. לאחר מכן, יש לצקת קצפת טרייה. ניתן לקשט את הקצפת עם קינמון או אבקת קקאו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מדריכים

הקפה לא רק ממריץ את האנרגיה שלנו, אלא גם ממריץ את מערכת העיכול. אם רציתם לדעת מדוע שתיית קפה גורמת לכם לרצות לגשת לשירותים, המאמר הזה בשבילכם
כשאנחנו שותים קפה דלוח עם טעם פגום, אנחנו ממהרים להאשים את פולי הקפה או לתלות את האחריות לכך על תהליך...
האם קרמה בקפה מעצימה את טעמו או דווקא פוגמת בו? ואיך נבטיח קרמה איכותית, עשירה ויציבה באספרסו שלנו? כל מה שרציתם לדעת על שכבת הקצף הנחשקת