אולי גם אתם מעדיפים את הקפה שלכם בגרסת אמריקנו – (Caffè Americano), עשיר בטעם ומדולל במים חמים. אבל עד היום לא ידעתם מתי המציאו אותו ולמה הוא נקרא ככה – אז זו ההזדמנות שלכם לגלות.
במילים פשוטות וכלליות, קפה אמריקנו, או בקיצור "אמריקנו", הוא משקה שמוכן מאספרסו שנמזג לתוך מים חמים. הוא מזכיר את הקפה פילטר שאותו נוהגים להגיש בארצות הברית.
על פי הסיפור הנפוץ, האמריקאים (באיטלקית אמריקנו) שהעניקו למשקה את שמו הם חיילי צבא ארצות הברית שנשלחו לאיטליה בתקופת מלחמת העולם השנייה. הם התגעגעו לקפה בגרסה שלה היו רגילים מהבית. לכן החליטו להתאים את הקפה המקומי לחך שלהם – ולשם כך דיללו מנת אספרסו אחת בהרבה מים חמים, תוך שימור הטעמים העשירים.
איך מכינים אמריקנו איכותי (גם במכונה ביתית)
לצורך הכנת המשקה הזה נדרשות קודם כל מנה או שתיים של אספרסו – שאותן ניתן לחלוט באמצעות מכשיר פילטר או במכונה. לאחר מכן מוסיפים מים חמים.
אם החליטה מתבצעת באמצעות מכונת אספרסו, אפשר להוסיף מים חמים היישר מהמכונה. כמו כן, בימי הקיץ החמים ניתן להוסיף מים קרים למנת האספרסו . כך יתקבל משקה מרענן ומעורר, המוכר בשם אמריקנו קר.

אופן ההכנה
הכנת המשקה קלה ופשוטה:
מוזגים מים רותחים לכוס – עדיף להשתמש בכוס עם דופן כפולה, כדי שלא תתחמם מדי. כמות המים תנוע בדרך כלל ביחס של שני שלישים מים רותחים על מנת אספרסו. אפשר להתאים גם לטעם האישי ולעוצמת הטעם הרצויה.
מניחים את הכוס עם המים החמים מתחת לפיית המזיגה של האספרסו. מפעילים את המכונה. ואז מוזגים מנה יחידה או כפולה לפי הטעם.
במשקה איכותי תתקבל קרמה בקצהו העליון של הכוס.
רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?
הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו
איזה כיף שהצטרפתם!
כמה טיפים קטנים:
כדי לקבל משקה איכותי, כדאי להקפיד על כמה כללים:
- השתמשו במכונת קפה טובה: כדי להכין קפה אמריקנו אמיתי, יש לחלוט את מנת הקפה באמצעות מכונת אספרסו איכותית. כך תוכלו ליהנות מקפה חזק ומרוכז בעל טעמים עשירים.
- התנסו במגוון זני קפה. תוכלו לבחור בכל פעם פולים מסוג אחר או מאזור אחר בעולם. כך תהפכו את כל העסק לחוויה מעניינת יותר לחך ולבלוטות הטעם.
- התחשבו בטעמם של הלוגמים. תוכלו להציע לאורחים מבחר אפשרויות הגשה לפי טעמם. כך תוכלו להוסיף צלוחית קוביות קרח בקיץ החם, או ללוות את המשקה במנה כפולה של אספרסו בצד, לאלה שמעדיפים את הקפה שלהם חזק במיוחד. כמו כן, בישראל רבים נוהגים להוסיף לאמריקנו כף של חלב חם או קצף מכד החלב המוקצף.
אמריקנו קלוריות: לא מזיק לדיאטה
אם תהיתם כמה קלוריות יש בכוס אמריקנו ולגבי השומן, אלו הנתונים:
בכוס קטנה של משקה יש 11 קק"ל בממוצע, ובכוס גדולה – 23 קק"ל. אם תוסיפו חלב וסוכר, מספר הקלוריות יעלה כמובן.
שומנים: אין (אלא אם תוסיפו חלב).
עם חלב או בלי?
למרות שאמריקנו עם חלב כבר לא נקרא אמריקנו אלא מקיאטו או לאטה, אנשים רבים נוהגים להוסיף חלב. אם גם אתם נמנים עם המוסיפים, כדאי להקפיד על חלב רזה כדי להפחית את אחוזי השומן. בקיצור, אם תימנעו מחלב מלא ומסוכר, תקבלו גרסה בריאה ורזה יותר.
ההבדל בין אמריקנו לאספרסו ארוך
ההבדל בין המשקה בעל השם האמריקאי לאספרסו ארוך הוא בדרך ההכנה. בעוד באספרסו ארוך ובכלל באספרסו, המים עוברים דרך פולי הקפה, המים החמים שנמזגים לאמריקנו אינם נוגעים בקפה עד המזיגה. כמו כן באספרסו המים לא מגיעים לרתיחה מלאה.