אין ספק שאנחנו חייבים תודות גדולות לאיטלקים שהביאו לנו משקאות כמו קפוצ'ינו או מקיאטו, אבל מי שהפך את הקפה למשקה מרענן וקריר, היו דווקא היוונים. כבר בשנת 1957, ביריד הסחר הבינלאומי בסלוניקי שביוון, עובד של חברת המזון והמשקאות נסטלה המציא את הפרפה – קפה קר על בסיס אספרסו, חלב מוקצף וקרח. היוונים אימצו את הפרפה, אבל רק בשנות ה-90 החל האספרסו להיות נפוץ יותר ביוון. אז נולד הפרדו אספרסו – משקה המורכב ממנה כפולה של אספרסו וקוביות קרח המעורבב בתוך שייקר היוצר קצף. ההבדל העיקרי בין פרדו אספרסו לפרפה, הוא שהפרפה מוכן באמצעות קפה נמס, בעוד שהפרדו אספרסו כולל פולי אספרסו איכותיים. בנוסף, בפרדו אספרסו אותנטי אין חלב. הקצף שנוצר כתוצאה מערבוב הקפה, הוא זה היוצר אשליה של חלב.
הבשורה המשמחת היא שאתם לא חייבים לטוס עד יוון כדי ליהנות מפרדו אספרסו משובח. לפניכם המתכון הקליל להכנת פרדו אספרסו, שיגרום לכם להרגיש כאילו אתם בחופשת בטן גב באי יווני:
איך להכין פרדו אספרסו?
מרכיבים:
- שתי מנות אספרסו
- כוס עם קוביות קרח
- בלנדר/שייקר
- ממתיק אהוב לפי הטעם
רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?
הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו
איזה כיף שהצטרפתם!
הוראות הכנה
- הכינו שתי מנות של אספרסו
- אם אתם מעדיפים את הקפה שלכם מתוק, אז זה השלב שבו עליכם להכניס את הממתיק. ערבבו היטב את הסוכר לתוך מנת האספרסו על מנת שיימס כראוי.
- צקו את האספרסו על כוס של קוביות קרח.
- הכניסו לתוך שייקר/בלנדר חשמלי ונערו היטב עד שייווצר קצף.
- מזגו לתוך כוס גבוהה והוסיפו קשית. תיהנו!

טיפים להכנה מוצלחת של פרדו אספרסו
- מומלץ לבחור בפולי קפה עם גוף מלא בעלי קלייה בינונית.
- חייבים חלב בקפה שלכם? תוכלו להכין גרסה מעט שונה של הפרדו אספרסו הנקראת פרדו קפוצ'ינו – כמו הפרדו אספרסו, גם הפרדו קפוצ'ינו מבוסס על שתי מנות אספרסו וקוביות קרח, אלא שכאן עליכם למזוג חלב מוקצף.
- כדאי לבחור קוביות קרח שהוקפאו ממים מינרליים, נקיים ומסוננים.
- חשוב לשתות את הפרדו אספרסו תוך 30 דקות מרגע ההכנה. אם המשקה שלכם יישאר לעמוד זמן רב, הקצף יתחיל להתפרק והקרח יימס וידלל את המשקה.
- יש כאלו שמשתמשים בבלנדר חשמלי להכנת המשקה, ואחרים מעדיפים שייקר קוקטיילים. בדקו מה המכשיר שמתאים לכם ביותר להכנת הקצף.
אני אוהבת יותר את הפרדו האיטלקי ששתיתי בוורונה מנס קפה וחלב מוקצף. הכי טעים בעולם!