חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לחתוך בזמן: כל מה שצריך לדעת על קורטדו

🕐זמן קריאה: 2 דקות
קורטדו הוא קפה שהספרדים שותים כפינוק של אחר הצהריים ותכל'ס, גם לנו בא להעמיד פנים שהרגע קמנו מסייסטה. אז מה המתכון המדויק, במה שונה הקורטדו מקפוצ'ינו ועל איזה טיפ בהגשה אסור לכם לוותר?

כתבות חדשות במגזין

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

ראשית, הבה נתענג רגע על הצליל. קורטדו. קורררררטדו. רק ההגייה הספרדית עושה חשק ללגום. הקורטדו (Cortado) הומצא בחבל הבאסקים של ספרד, ומשם נפוץ לאזורים נוספים כמו צפון פורטוגל וקובה. קורטדו היא למעשה וריאציה של המילה הספרדית "cortar" שפירושה "לחתוך", והכוונה היא שבמשקה הזה החלב כמו "חותך" את האספרסו (כן, גם אנחנו לא לגמרי הבנו. קטע של ספרדים). כאמור, הקורטדו בעיקר פופולרי בספרד ובאמריקה הלטינית, שם נוהגים לשתות אותו בשעות אחר הצהריים. בקובה, הוא מוכר גם בשם "קורטדיטו" ומוגש בכוס ייחודית, לה בסיס מתכת וידית ממתכת גם כן.

מדובר במשקה הנמזג לתוך כוס קטנה המכילה כ-150-200 מ"ל. מרכיבי הקורטדו הם אספרסו, חלב חם ומעט מאוד קצף. התוצאה המתקבלת היא גרסה מעודנת וקלילה של קפה עם חלב, אך ללא הקצף הרב שמאפיין את הקפוצ'ינו, למשל. 

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

איזון זה הכל בחיים. וגם בקפה

בניגוד לאספרסו שנהוג לשתות יחסית במהירות, הקורטדו הוא קפה שלוקח את הזמן (הרגע קמנו מסייסטה, זוכרים?). ההמלצה היא ללגום אותו באיטיות כדי ליהנות מהרמוניית הטעמים. בשל כמות הקפאין הגבוהה שיש בו לעומת משקאות אחרים, בבתי קפה מסויימים נוהגים להגיש לצד הקורטדו כוס מים – על מנת להרטיב את החך לאחר כל לגימה של קפה. 

הקורטדו מורכב ממנת אספרסו וחלב חם. על היחס בין האספרסו לחלב להיות 1:1, כלומר כוס קפה קורטדו תכיל חצי אספרסו-חצי חלב. כמותו הרבה של החלב החם בקורטדו מפחיתה מחומציות האספרסו. 

הקורטדו מושווה לעיתים למקיאטו, אך המקיאטו, בניגוד לקורטדו – מכיל פחות חלב. יש גם שמשווים את הקורטדו לקפה לאטה, אך בלאטה יש כמות חלב רבה יותר.

איך מכינים קורטדו?

המרכיבים:

  • כוס זכוכית קטנה של כ-150 מ"ל (אם יש לה ידית ממתכת, זכיתם)
  • אספרסו (מנה)
  • חלב חם מוקצף (מנה)

ההכנה:

מזגו לתוך כוס קטנה את האספרסו. לאחר מכן, מזגו לתוכה רבע כוס חלב. הוסיפו שתי כפיות של קצף. וזה הכל.

Gonna grab some afternoon delight

כמה טיפים שווים להכנת קורטדו

  • קורטדו שותים בכוס קטנה, ולא רק מטעמי אסתטיקה. חשוב להגיש את הקפה בכוס מותאמת לנוזל משום שכוס גדולה מדי תפר את האיזון בין הטעמים. אל תצאו חובבנים.
  • אם מתחשק לכם להכין קורטדו קצת יותר מתוק מבלי להמתיק את המשקה עצמו – השתמשו בחלב מרוכז במקום חלב רגיל, זה יעשה את העבודה.
  • זכרו: קורטדו הוא משקה פנאי של אחר הצהריים שמצריך שתייה במסורת המיינדפולנס. לעולם אל תיתפסו שותים אותו בחופזה בשעות הבוקר. 

מערכת המון קפה

אולי יעניין אותך גם

0 0 votes
Article Rating
הירשם
Notify of
2 תגובות
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Admin
1 שנה
Reply to  דודי

תודה על התגובה. תוקן בהתאם.

דודי
1 שנה

תחליטו, 2 מנות אספרסו או אחת?
כתובות במאמר שתי האפשרויות…

2
0
נשמח לשמוע מה חשבת על המאמר!x
דילוג לתוכן