הערה: בסוף המאמר תמצאו עדכון חשוב על חווית השימוש במכשיר לאחר תקופת זמן ממושכת.
רוצים להקציף חלב ברמה של בריסטה מקצועית אצלכם בבית, ללא צורך בידע מיוחד או בציוד יקר? מקציף החלב הזה הוא בשבילכם! לא בכל יום יוצא לשוק מוצר שגורר אחריו כלכך הרבה באז, ולכן היינו חייבים לבדוק. באדיבותם הרבה של קיקו די קפה, היבואנים הרשמיים של ה-NanoFoamer Pro, קיבלנו את המקציף המדובר לבדיקה והתרשמות.
קיבלנו לידנו את מקציף החלב האוטומטי החדש והמדובר NanoFoamer Pro, שמבקש להיות הפתרון המושלם להקצפת חלב ביתית ולאפשר לכל אחד לקבל Micro-Foam ברמה מקצועית בלחיצת כפתור וללא ידע או מיומנות נדרשת. ניסינו את ה-NanoFoamer Pro ביחס לשתי שיטות הקצפה נפוצות: הקצפה באמצעות צינורית קיטור של מכונה ידנית מסוג Entry-Level, והקצפה באמצעות מכשיר דומה ופופולרי באותה הקטגוריה. מי סיפק לנו את הקצף הטוב ביותר? האם ה-NanoFoamer Pro מצדיק את ההייפ?
NanoFoamer Pro – התרשמות ראשונית
ה-NanoFoamer Pro הושק בהצלחה מרובה דרך פלטפורמת גיוס ההמונים Kickstarter, ולאחרונה החל משווק גם לציבור הרחב. כבר מהתבוננות ראשונה המוצר עושה רושם מבטיח: מקציף חלב ייעודי, שנוצר ע"י אנשי קפה מושבעים, תוך עיצוב מוקפד וגימור יוקרתי. בניגוד למוצרים דומים, ניתן לשלוט בו על עצמת ההקצפה תוך בחירה בין 5 רמות הקצפה שונות. בנוסף, המקציף מגיע עם מתאמי סיליקון מיוחדים שתפקידם לשלוט בסירקולציית החלב, ובכך להצליח להקציף גם תחליפי חלב מן הצומח, שהקצפתם כידוע מאתגרת יותר.
המוצר מיועד לשימוש ביתי, עם זאת תמחורו לא זול: בארץ הוא משווק נכון לעכשיו ב-859 ש"ח. לשם השוואה, מקציף החלב של נספרסו (אירוצ'ינו 3) נמכר בפחות מחצי ממחירו, וניתן אף למצוא חלופות מאותה קטגוריית מוצרים בפחות מ-200 ש"ח.
המקציף מגיע ארוז בקפידה, באריזה איכותית וכולל את כד ההקצפה ואת המכסה שלו; את התושבת החשמלית; מתאמי סיליקון להקצפת תחליפי חלב ומברשת ניקוי. הן הכד והן האביזרים הנלווים אכן נותנים תוחשה של מוצר יוקרתי, קל לתפעול ולניקיון, ובעיצוב ארגונומי ואסתטי שיחמיא לכל עמדת קפה.
NanoFoamer Pro – הפעלה ראשונה
כמובטח, הקצפת החלב ב-NanoFoamer Pro פשוטה ביותר: מניחים את הכד על התושבת, מוזגים חלב, סוגרים את המכסה – הכולל גם את יחידת ההקצפה – ובוחרים את רמת ההקצפה המבוקשת. מאחר ולא ידענו באיזו רמה עלינו לבחור, הלכנו על 3 – מקום טוב באמצע, וזו גם ההמלצה הרשמית של היצרן: התחילו ב-3, ובהתאם לתוצאה העלו או הורידו את רמת ההקצפה בהתאם.
בהתאם לסוג החלב, יש לחבר את מחבר הסיליקון המשפיע על בקרת הזרימה בערבול החלב. בהפעלה הראשונה השתמשנו בחלב מן החי (3%) ולכן השתמשנו במחבר השחור. החיבור שלו פשוט מאוד: הוא מתמגנט לדופן הפנימית של הכד במקום מיועד.
רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?
הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו
איזה כיף שהצטרפתם!
סגרנו את המכסה ולחצנו על הצג הדיגיטלי, שמשמש גם בתור כפתור ההפעלה היחיד במוצר, זמזום עדין עלה באזננו, אך משהו הרגיש אינו כשורה. כשפעולת הערבול פסקה, הסרנו את המכסה ואכן החלב נראה רחוק מלהיות מוקצף. ניסינו שוב, והפעם שמנו לב שלא סגרנו את המכסה ממש עד הסוף – כשלחצנו שוב על כפתור ההפעלה החלב החל להתערבל בקצב מדוד ובתוך מספר רגעים קיבלנו קצף שבמבט ראשון נראה פשוט מושלם: אחיד, יציב וחלק כמו משי. בעת ההקצפה החלב התחמם לטמפרטורה של כ-60 מעלות, אך ידית האחיזה העשויה מחומר פלסטי איכותי ומבודד טמפרטורה נשארה קרה ונוחה לאחיזה. לא צריכים להכות את הכד על השיש, לא צריכים לערבב – החלב המוקצף מוכן למזיגה, והתוצאה מעולה.
ובינתיים, מקציפים עוד חלב
כדי לקבל תמונה מאוזנת כמה שאפשר, החלנו במקביל להקצפה ב-NanoFoamer Pro להקציף חלב בשתי דרכים נוספות: במכשיר דומה מאותה הקטגוריה – בחרנו באירוצ'ינו 3 של נספרסו, דגם פופולרי מאוד ומוכר לטובה, ועולה כחצי מחיר מה-NanoFoamer. בנוסף, הקצפנו חלב עם צינורית הקיטור של מכונת אספרסו פופולרית ומוכרת לטובה גם כן – Lelit Anna.
רק מהסתכלות, החלב שהקצפנו באירוצ'ינו 3 נראה הכי פחות מוצלח: בועות גדולות מדי, מרקם גס ולא אחיד. בכד ההקצפה שזה עתה נותק מצינורית הקיטור, החלב נראה דומה לחלב שהוקצף באמצעות ה-NanoFoamer Pro. במזיגת החלב לכוס האספרסו החלב המוקצף מהאירוצ'ינו זרם באופן לא אחיד.
מבחן הטעימה הוכיח לנו חד משמעית שהקצף מהאירוצ'ינו היה פחות טוב משמעותית משתי השיטות האחרות: הקפוצ'ינו יצא במרקם דליל וחלבי. בין שתי הכוסות האחרות לא הרגשנו שום הבדל משמעותי.
הקצפת תחליפי חלב ב-NanoFoamer Pro
הקצפה של תחליפי חלב ממקור צמחי כגון סויה, אורז או שיבולת שועל, נחשבת למשימה לא פשוטה. תכולות השומן במשקאות אלה, סוגו והרכבו שונים מהשומן שבחלב מן החי, ולכן מבחינתנו המבחן האמיתי של ה-NanoFoamer Pro היא בהקצפת משקאות אלה.
כאמור, המקציף מגיע עם 3 מתאמי סיליקון שצורתן משפיעה על אופן ערבול החלב, וייעודן הוא הקצפה טובה יותר של תחיפי חלב.
לצורך הבדיקה, בחרנו בתחליף חלב על בסיס שיבולת שועל של יצרן בולט ומוכר בשוק הישראלי, וניסינו להגיע לרמת הקצפה טובה ככל האפשר. לאחר שניסינו את שלושת המתאמים ורמות הקצפה שונות הגענו לתוצאה לא רעה בכלל. אמנם לא מדובר בהקצפה דומה להקצפת חלב מן החי, והדבר בא לידי ביטוי בעיקר בהומוגניות החלב המוקצף: אידיאלית, היינו רוצים שתחליף החלב המוקצף יהיה במרקם אחיד, אך במקרה של הקצפת התחליף על בסיס שיבולת שועל – מיד עם תום ההקצפה התקבל נוזל מפורק, כלומר הקצף נפרד מיתר הנוזל, דבר שמשפיע כמובן על המזיגה ועל מרקם הקפה הסופי. מה שכן, שכבת הקצף שקיבלנו היתה עבה ויציבה, ולאחר סינון חלק מהנוזל הלא מוקצף, הוא היה נוח למזיגה, והכנו איתו קפוצ'ינו מצויין.
מסקנות
אפשר בהחלט לומר שה-NanoFoamer Pro מספק את הסחורה ועומד בהבטחה: הוא מקציף חלב ברמה של הקצפת חלב ידנית מקצועית. יתרה מכך, נוחות השימוש בו מהווה יתרון משמעותי על פני הקצפת חלב ידנית.
המחיר שלו אמנם גבוה מדגמים אחרים באותה קטגוריה, אך גם הביצועים שלה גבוהים באופן משמעותי ופער המחירים בהחלט מרגיש מוצדק.
גם במבחן הקצפת תחליף חלב הוא עמד בגבורה – ואנחנו בטוחים שעם עוד ניסיונות יהיה אפשר להגיע לרמת הקצפה טובה יותר. בכלל, הגמישות בהקצפה שמתאפשרת בעזרת מתאמי הסיליקון, ויכולת השליטה על עצמת ההקצפה ועל הטמפרטורה מהווה יתרון גדול בפני עצמה
ה-NanoFoamer Pro מעוצב בקפידה ועשוי מחומרים איכותיים, וזה ניכר מהרגע הראשון. חווית השימוש בו הייתה יכולה להיות מושלמת לולא עניין המכסה שהוזכר קודם לכן, אך חסרון זה מתגמד אל מול יתרונותיו הרבים של המוצר.
את ה-NanoFoamer Pro מומלץ לרכוש ישירות מהיבואן הרשמי בישראל – קיקו די קפה.
עדכון: לאחר שימוש ממושך במכשיר, שמנו לב כי לעיתים קשה לנקות את החלק התחתון של המכשיר, שכן שאריות חלב נוטות להידבק אליו. תופעה זו קיימת גם במקציף החלב של נספרסו ובמקציפים נוספים. ניתן להתמודד עם בעיה זו באמצעות ספוג מעט גס לניקוי כלים או בעזרת המברשת המיוחדת שכלולה במכשיר, אף על פי שלא ברור אם היא יועדה במקור למטרה זו. חשוב להדגיש כי ניקוי המכשיר מיד לאחר השימוש יכול להקל משמעותית על התהליך.