תוכן עניינים
קרוב ל-80% מהישראלים שותים קפה מדי יום, וייתכן שאתם ביניהם. אבל אתם יודעים מאיפה מגיע הקפה שאתם שותים? תהיתם פעם מהו קפה הגל השלישי? ואיך למעשה טועמים ומעריכים קפה כך שחווית שתיית הקפה תהיה נפלאה עוד יותר? במדריך המלא לחובב הקפה המתחיל שהכנו לכם תוכלו ללמוד את כל מה שצריך על תחום הקפה – כיצד לבחור פולי קפה איכותיים, מהי קלייה וכיצד היא משפיעה על טעמו של הקפה, כיצד מכינים סוגים שונים של משקאות קפה, מהן שיטות הכנת הקפה הקיימות, כיצד מומלץ להקציף חלב ולהכין קרמה מושלמת, אילו תחליפי חלב אידיאליים לקפה, כיצד ניתן לשפר את איכות המים שאתם מוזגים לספל הקפה שלכם, כיצד לבחור קפה נטול קפאין איכותי ומה השפעות הקפה על בריאותנו.
מאיפה בא הקפה
העדויות הראשונות למשקאות הקפה תועדו במאה ה-15 בתימן. משם הקפה הגיע לאתיופיה, חצה את תעלת סואץ לעבר עיר הנמל התימנית מוקה שהפכה לשוק הקפה הראשון בעולם, ומשם הקפה נפוץ ברחבי האימפריה העות'מאנית. האימפריה הפיצה את הקפה לאירופה ולמזרח התיכון, ומאז הוא נחשב לאחד המשקאות הפופולריים ביותר בעולם. אבל מה ההבדל בין זני הקפה הקיימים במדינות שונות ואיזה טעמים ומאפיינים יש לכל זן? אתם מוזמנים להיכנס למאמר וללמוד מאיפה בא הקפה >>
מה זה קפה הגל השלישי
מומחית קפה אמריקאית בשם טריש רות׳גב, פרסמה בתחילת שנות האלפיים מאמר שמחלק את ההיסטוריה של הקפה לשני גלים עיקריים: הגל הראשון שהחל במאה ה-17 כשהקפה התפשט לאירופה, והגל השני שהחל בשנות השישים אשר עודד צריכה של קפה בהכנה ביתית. לדברי טריש, מאז תחילת שנות האלפיים התפתח הגל השלישי – מהפכת הקפה הובילה לכך שאנשים מייחסים חשיבות גדולה יותר לאיכות של הקפה וקיימת דרישה גדולה יותר לשיטות חליטה שונות. אז מה קורה אצלנו בישראל ומה צפוי להיות בגל הרביעי של עולם הקפה? בואו ללמוד עוד על מה זה קפה הגל השלישי >>
איך לטעום קפה
ממש כמו שלומדים איך לטעום יין, מומלץ גם ללמוד כיצד לטעום קפה. ככל שתכשירו את החיך והלשון שלכם להיות רגישים יותר לטעמו של הקפה, כך תעצימו את החוויה של שתיית הקפה. אתם מוזמנים ללמוד כיצד עליכם לטעום את הקפה, ואת כל הדברים שתגלו בטעימה – הארומה, גוף הקפה, האם הטעם מאופיין במרירות או במתיקות, את החומציות ואת הסיומת של הלגימה. כנסו עכשיו למדריך השלם שלנו על איך לטעום קפה >>
רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?
הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו
איזה כיף שהצטרפתם!
פולי קפה
אם החלטתם להשתדרג ממכונות הקפסולות למכונת קפה אוטומטית או ידנית, כדאי שתכירו את הסודות לבחירת פולי הקפה הטובים ביותר. כאשר בוחרים פולי קפה יש לקחת בחשבון את זן הפולים המועדף עליכם, את מידת הקלייה, את בית הקלייה שאליו אתם פונים והאם אתם מעדיפים מותגי קפה מיובאים או קלייה מקומית. קיימים שני זנים נפוצים של פולי קפה – ערביקה ורובוסטה. לכל זן יש את המאפיינים הייחודים ואת היתרונות והחסרונות שלו. חשוב גם להכיר את דרגות הקלייה השונות ואת שיטות העיבוד של פולי הקפה, התאמת רמת הטחינה של הפולים, ואחסון נכון שלהם.על כל זה ובהרחבה – במאמר שלנו על פולי קפה >>
קליית הקפה
אחד הדברים המשפיעים על טעמו של הקפה זוהי דרגת הקלייה. כאשר פולי הקפה נקטפים, צבעם ירוק וטעמם מזכיר דשא עד אשר הם נקלים. ככל שדרגת הקלייה נמוכה יותר, כך צבעם של פולי הקפה בהיר יותר. קיימות שלוש דרגות קלייה: קלייה בהירה, קלייה בינונית וקלייה כהה. קלייה קלה עד בינונית שומרת על טעמו המקורי של הקפה, בעוד שקלייה בדרגת כהה יותר מדגישה טעמים חזקים וגורמת לאובדן טעמו המקורי. בואו ללמוד כיצד מתבצעת כל קלייה, איך היא משפיעה על הקפה ומהם היתרונות והחסרונות של כל קלייה במאמר שלנו על קליית הקפה >>
קלייה בהירה
קלייה בהירה מתקבלת כאשר קולים את פולי הקפה בטמפרטורה הנעה בין 170 ל-200 מעלות צלסיוס. זוהי שיטה המזוהה עם הגל השלישי של הקפה. קיימות כמה סגנונות לקפה בקלייה בהירה: חצי סיטי Half city ו- קליית קינמון Cinnamon. לכל סגנון יש את הטעם הייחודי לו. אז מהם היתרונות של קפה בקלייה בהירה? בואו ללמוד עוד במאמר שלנו על קפה בקלייה בהירה >>
קלייה בינונית
דרגת קלייה בינונית מתרחשת בשלב הפיצוח הראשון של פולי הקפה ונעשית בטמפרטורה בינונית. היא יוצרת פולי קפה במרקם עדין, בחומציות בינונית ועם טעמים של קרמל, טעמי נוגט, חמאת בוטנים, סוכר ואגוזים. לקלייה בינונית יש כמה סגנונות קלייה שונים: לייט/American/breakfast, לייט סיטי Light City וקליית פול סיטי Full City. מהם המאפיינים של כל סגנון קלייה? מהם היתרונות והחסרונות של קלייה בינונית ומה כדאי לאכול ליד משקה קפה שנקלה בדרגת קלייה בינונית? בואו ללמוד עוד במאמר שלנו על קלייה בינונית >>
קלייה כהה
דרגת קלייה כהה זוהי קלייה של פולי הקפה בטמפרטורה גבוהה, אשר יוצרת קפה חזק, עם חומציות נמוכה. קפה בקלייה כהה מתאים במיוחד למשקה אספרסו. קיימים כמה סגנונות של קלייה כהה שעוצמתן משתנה: פול סיטי פלוס, קליית וינה, קליית פול פרנצ' ועוד. מהם טעמי הקפה הקיימים בדרגת קלייה כהה? כיצד מתבצעת הקלייה הכהה? מהם היתרונות והחסרונות של קלייה כהה? כל התשובות במאמר שלנו על קלייה כהה >>
קראו בהרחבה
קלייה בהירה
לחץ כאןקלייה בינונית
לחץ כאןקלייה כהה
לחץ כאןבתי קלייה בישראל
כחובבי קפה, אתם וודאי מכירים כמה וכמה מבתי הקלייה הפזורים ברחבי הארץ. יד ביד עם התפתחות תרבות הקפה, נוסדים עוד ועוד בתי קלייה שמציעים קפה טרי מסוגים שונים. לכל בית קלייה הסגנון הייחודי שלו, ובקפה שהוא מציע משתקפים הנסיון, ההבנה והאהבה של בית הקלייה לקפה. בואו להכיר את המגוון הרחב של בתי קלייה בישראל>>
למאגר בתי קלייה ישראליים
הכירו את מאגר בתי הקלייה של המון קפה – למעלה מ-90 בתי קלייה וביקורות על בתי קלייה במקום אחד. לחץ כאןמשקאות קפה
כשאתם חושבים על המילה "קפה" מה עובר לכם בראש? אספרסו? קפוצ'ינו? או דווקא קפה שחור? בעולם הקפה קיימים מגוון רחב של משקאות שונים, ולכל משקה יש את שיטת ההכנה שלו, הטעמים וחווית השתייה הייחודית שהוא מעניק. בואו ללמוד על כל משקאות הקפה הקיימים – מקולד ברו ועד אספרסו טוניק במאמר שלנו על משקאות קפה >>
שיטות להכנת קפה
מאז המאה ה-16, כשהקפה הפך לחלק מהתרבות הקולינרית שלנו, התפתחו שיטות שונות להכנת קפה. כיום השיטה הפופולרית היא שימוש במכונת אספרסו, אך קיימות שיטות נוספות להכנת קפה שכדאי להכיר: פרנץ' פרס (French Press), Slow Drip / V60, Cold Brew, Siphon, מקינטה (Moka Pot), Aeropress וקפה טורקי בוץ. בואו ללמוד עוד במאמר שלנו על שיטות להכנת קפה >>
קראו בהרחבה
משקאות קפה
כולנו מכירים אותם, ושותים אותם מדי יום – אך ההגדרות השונות של משקאות הקפה עלולות להיות קצת מבלבלות. את כל משקאות הקפה הפופולריים והפופולריים פחות, הסברים, מתכונים ועוד, תוכלו למצוא ברשימה הבאה לחץ כאןשיטות להכנת קפה
לכולנו יש את הדרך שלנו להכין קפה, בואו להרחיב את הידע ולהכיר שיטות מסורתיות להכנת קפה, ושיטות מודרניות שאינן מתבססות בהכרח על מכונת האספרסו לחץ כאןחלב וקפה
חלב וקפה זהו שילוב מנצח וכמעט בלתי נפרד. בכל העולם נוהגים לשתות קפה יחד עם חלב, אם כי בגרסאות המשתנות בין מדינה למדינה. אבל מי היה הראשון שחשב "להלבין את הקפה" עם חלב, ומה הייתה הסיבה ההיסטורית למזיגת חלב לקפה? כיום עם שפע משקאות החלב שקיים בסופר, איך בכלל בוחרים את החלב המתאים ביותר לקפה ומה צריך לקחת בחשבון כשמקציפים חלב לקפה? כל התשובות במאמר שלנו על חלב וקפה >>
הקצפת חלב
חלב מוקצף איכותי יכול לשדרג לחלוטין את חווית שתיית הקפה. בריסטות המתמחים בלאטה ארט אף הפכו אותו לאמנות של ממש כשהם יוצרים מהחלב המוקצף צורות ועיטורים שונים המקשטים את הקפה. אם גם אתם רוצים ליצור חלב מוקצף איכותי ממש כמו בבית קפה, קיימות דרכים עיקריות להקצפת החלב: באמצעות סטימר, באמצעות מקציף חלב ידני ואפילו באמצעות פרנץ' פרס. בואו ללמוד על השיטות השונות במאמר שלנו על הקצפת חלב >>
תחליפי חלב
יחד עם מגמת הטבעונות שפורחת, הדאגה לאיכות הסביבה והרגישות ללקטוז – שוק תחליפי החלב נמצא בעלייה מתמדת. תחליפי החלב הנפוצים הינם משקה שקדים, משקה אורז, משקה קוקוס ומשקה שיבולת שועל. מהם המרכיבים של כל משקה? מה הטעם שמאפיין אותו? מה המחיר? עד כמה הוא בריא? והאם הוא משתלב בקפה? עשינו לכם סדר ביתרונות ובחסרונות של כל התחליפים במאמר שלנו על תחליפי חלב >>
רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?
הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו
איזה כיף שהצטרפתם!
קרמה וקפה
קרמה זוהי שכבת הקצף הבהירה שישנה מעל האספרסו. היא נוצרת כאשר בועות אוויר מתחברות עם השמנים המסיסים של הקפה, ומאופיינת במרקם קרמי ובצבע קרמל. הדעות לגבי החשיבות של קרמה בקפה הינן חלוקות – יש הטוענים כי היא מוסיפה לקפה נפח, ארומה וטעם עשיר יותר, בעוד שאחרים טוענים שהקרמה דווקא פוגעת בטעמו של הקפה ומוסיפה לו מרירות.מהם הגורמים המשפיעים על היווצרות הקרמה וכיצד ניתן ליצור את הקרמה המושלמת? כל התשובות במאמר שלנו קרמה וקפה >>
מים וקפה
למים שאנחנו מוזגים לכוס יש השפעה גדולה על טעמו של הקפה.מי הברז כוללים מינרלים כמו יוני סידן ומגנזיום שעלולים לגרום לקפה להיות מר. בנוסף, "מים קשים" אשר מכילים כמות גבוהה של אותם מינרלים, עלולים לגרום להצטברות של אבנית הפוגעת באיכות המים. ישנן שיטות שונות לריכוך מים קשים ולהפיכתם ל"מים רכים": שימוש במרכך רזין מחליף יונים (כדוגמת הפילטר של בריטה), אוסמוזה הפוכה, התקנת תמי 4, שימוש במנטרלים והרתחם המים. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. בואו ללמוד מהן השיטות המומלצות לשיפור איכות המים וכתוצאה מכך לשיפור טעמו של הקפה, במאמר מים וקפה >>
קפה נטול קפאין
10% מצריכת הקפה בעולם היא של קפה נטול קפאין. גם בקפה נטול קפאין יש קפאין – בקפה רגיל יש בממוצע בין 70 ל-140 מיליגרם קפאין בכוס, ובקפה נטול קפאין יש בין 3 ל-5 מיליגרם קפאין בכוס אחת. קיימות שיטות שונות להוצאת הקפאין מהפולים, והשיטה הנפוצה ביותר היא שטיפת הפולים עם חומרים אורגניים ואידוי הקפה. רבים בוחרים לשתות קפה נטול קפאין בטענה שהוא בריא יותר, אך חשוב לדעת כילקפה רגיל יש יתרונות על פני קפה נטול קפאין כמו שיפור חילוף החומרים בגוף. לצד זאת, ישנה המלצה לנשים בהריון להימנע מצריכה של קפה רגיל העלול להזיק להתפתחות העובר. בואו ללמוד עוד על קפה נטול קפאין ואיך בוחרים קפה נטול קפאין איכותי במאמר שלנו על קפה נטול קפאין>>
התמכרויות לקפה
הקפאין הוא סם ממריץ לכל דבר. הוא מעלה את רמת הדופמין במוח ולכן יש לו השפעה ממכרת עלינו. יחד עם זאת, הקפה לא גורם לתלות בו ולהתנהגות מזיקה כמו סמים אחרים. קפה לא משפיע אותו דבר על כולנו, וההתמכרות אליו תלויה בצריכה שלנו. אנשים המנסים להיגמל מקפה עלולים לחוות תופעות לוואי כמו כאבי ראש, בחילות וחוסר ריכוז, וההמלצה היא לא לשתות יותר מחמש כוסות קפה ביום. קפה נטול קפאין אינו נחשב בהכרח בריא יותר, אך לנשים בהריון מומלץ להימנע מצריכת קפה מחשש לבריאות העובר. מהם הסימנים לכך שאתם מכורים לקפה? והאם קפה גורם להשמנה, לנדודי שינה או שהוא דווקא מרדים? כל זאת תוכלו לקרוא במאמר שלנו התמכרויות לקפה >>