רבים מתבלבלים בין הלאטה לבין ה- Flat White (לבן שטוח) בשל הדימיון הרב בין שני המשקאות. אז מה הוא בעצם Flat White? מדובר במשקה על בסיס אספרסו המכיל חלב מאודה ומיקרו קצף (בועות קטנות ועדינות). זהו משקה אידיאלי עבור מי שאוהב את הטעם החזק של הקפה בשילוב עם חלב מאודה וקטיפתי.
ישנו ויכוח לגבי מקורו של ה- Flat White והאם הוא נוצר באוסטרליה או שמא בניו זילנד. כך או כך, הוא נולד בשנות ה-80 כאשר צרכני קפה שעברו משתיית נס קפה לאספרסו חיפשו משקה שיהיה "שטוח" עם פחות קצף לעומת הקפוצ'ינו. מאז Flat White נפוץ בבתי קפה בכל רחבי העולם. בשנת 2015 הגישה רשת הקפה הידועה סטארבקס את המשקה, וכך הכניסה את ה- Flat White למיינסטרים.
מה ההבדל בין לבן שטוח לקפה לאטה?
Flat White מכונה גם "לאטה קטן" וזאת בשל ההבדל בנפח שבין השניים – הלאטה מוגש בדרך כלל בכוס בגודל של 200 מ"ל, בעוד ש- Flat White בדרך כלל מוגש בכוס של 180 מ"ל כך שהוא פחות דליל מהלאטה. גם כמות הקצף שונה בין המשקאות – ללאטה יש קצף בגובה של 1 ס"מ בעוד שלמשקה לבן שטוח יש כמות קצף מינימלית יותר של 0.5 ס"מ. אך ההבדל העיקרי הוא שקפה לאטה נהוג להכין עם מנה אחת או שתיים של אספרסו, ולעומת זאת את המשקה הלבן שטוח מכינים לרוב עם שתי מנות אספרסו. בשל כך, Flat White הוא משקה מרוכז יותר עם טעם חזק יותר של קפה, וכמות הקפאין בו לרוב גבוהה יותר מזו שיש בלאטה.
רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?
הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו
איזה כיף שהצטרפתם!
איך להכין Flat White?
מצרכים:
- שתי מנות אספרסו
- 100 מ"ל חלב
הוראות הכנה
- הכינו שתי מנות של אספרסו באמצעות מכונת הקפה שלכם ומזגו לספל זכוכית.
- אם אתם אוהבים את הקפה שלכם מתוק, תוכלו להוסיף סוכר או ממתיק מלאכותי.
- מאדים חלב ומקציפים אותו למשך כדקה כדי שיווצר מיקרו קצף. הקפידו שהקצף יהיה חלק וקטיפתי ולא יבש ונוקשה.
- לאחר הקצפת החלב, הקישו בעדינות את כד החלב על השולחן כדי להיפטר מבועות אוויר גדולות ולא רצויות.
- מוזגים את החלב המאודה לכוס עם האספרסו.