איך מנקים מכונת קפה

שמירה על ניקיון מכונת הקפה מבטיחה לכם לא רק בריאות אלא גם קפה איכותי. איך בעזרת אמצעים פשוטים, כמו מטלית לחה, מים טהורים, מסירי אבנית וגם מברשת שיניים תצליחו לשמור על המכונה לאחר כל שימוש וגם בטיפולים תקופתיים

מכונת הקפה שלכם היא בוודאי אחד המכשירים המפנקים ביותר שיש לכם בבית. אין כמו לפתוח את הבוקר עם אספרסו טוב וריחני. אבל כדי שתוכלו להמשיך וליהנות ממשקה טעים ואיכותי, יש לתחזק את המכונה כראוי ולהקפיד על הניקיון שלה. איך מנקים מכונת קפה ביתית? על כך תוכלו ללמוד במדריך שלפניכם.

למה חשוב לשמור על מכונת קפה נקייה?

הסיבה הבסיסית והפשוטה ביותר היא הבריאות שלכם. הרי לא תרצו שמכונת הקפה שלכם תהפוך לצלחת פטרי לגידול חיידקים על השיש במטבח.

אבל כדאי שתדעו כי גם איכותו של המשקה המופק מהמכונה מושפעת מאוד מרמת הניקיון שלה. שאריות קפה המקנות טעם חרוך או קצף חלב שהתייבש שיחדרו אל הקפה יפגעו בטעמו ובהנאתכם ממנו.

על כן, כדי לקבל משקה טעים ואיכותי יש לדאוג לתחזוקה סדירה ולניקיון שוטף. החדשות הטובות: זה לא מסובך. טכניקות הניקוי של מכונות קפה מהדור החדש הן פשוטות, קלות ויעילות – וכל שצריך לעשות זה לעקוב אחר ההוראות.

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

ניקוי שוטף – לאחר כל שימוש

את המפגעים העיקריים המאיימים על מכונת הקפה שלכם ניתן לחלק לשלושה סוגים:

  • שאריות חלב וקפה
  • חלקיקי חול וחומרים מזהמים אחרים
  • אבנית

הסעיף הפשוט ביותר, שאין לזלזל בחשיבותו, הוא ניקוי שוטף של מכונת הקפה לאחר כל שימוש בה, או לכל הפחות פעם ביום – כדי להיפטר משאריות בתוך המכונה ולמנוע את חדירתן למשקה.

השתמשו במטלית לחה, המיועדת למטרה זו בלבד, כדי לנגב את צינורית ההקצפה לאחר כל שימוש בה. שחררו קיטור למשך כמה שניות, כדי שהצינורית תתנקה גם מבפנים. לאחר מכן נקו את הידית ואת מסננת הקפה משאריות וסיימו בשטיפה יסודית של המסננת, כדי להבטיח שהיא ריקה מגרגרים. כדאי לפרק את החלקים המתברגים ולהשרות אותם במים חמימים עם מעט נוזל לשטיפת כלים. שאריות לכלוך עיקשות אפשר לשפשף במברשת עדינה ייעודית או אפילו במברשת שיניים קטנה לילדים.

מכונות קפה עם מטחנה מצריכות ניקוי של מכל הפולים במטלית לחה ושימוש חוזר בו רק לאחר שהתייבש לחלוטין.

מי הברז מכילים חומרים וחלקיקים מיותרים – כגון גרגירי חול, מינרלים, מלחים וגופים זרים – העלולים להזיק למכונה, וגם לנו כמובן. מכונות קפה שמשתמשות במי ברז בקביעות עלולות להיסתם ולהינזק. בנוסף לכך, מים לא נקיים יפגעו גם בטעמו ובאיכותו של הקפה. לכן יש להשתמש במים נקיים ומטוהרים. ניתן להתקין מטהר מים עם פילטר חלקיקים שיתחבר לצנרת המרכזית בבית, וכך יבטיח מים צלולים בכל הבית וגם במכונת הקפה. אם הדבר לא מתאפשר, ניתן להשתמש במים מטוהרים שעברו סינון בבריטה למשל.

בחור ובחורה עוסקים בניקוי מכונת קפה
כך מנקים מכונת קפה

כיצד נילחם באבנית?

האבנית היא האויבת הגדולה ביותר של מכונות הקפה, ובכלל של כל המכשירים המרתיחים מים, כמו מכונת הכביסה והקומקום החשמלי. אבנית במכונת האספרסו שלכם תפגום בטעם הקפה ועלולה גם להסב נזק רב למכונה עצמה כתוצאה מסתימה של פילטרים, צינוריות וכדומה.

ניקוי תקופתי לגוף המכונה

לכן אחת לכמה זמן יש לפרק ולנקות את גוף המכונה באופן יסודי ולהסיר את האבנית מהחלקים הפנימיים, באמצעות חומרי ניקוי ייעודיים בנוזל או בטבליות. במקרים מסוימים ניתן להשתמש לשם כך גם בחומרי ניקוי טבעיים לאבנית: תמיסת מים עם מלח לימון או מעט חומץ מהול בהרבה מים. אולם יש לקרוא את הוראות היצרן ולוודא זאת לפני השימוש, שכן בחלק מהמכונות הדבר עלול לגרום לנזק.

שימו לב: לפני תחילת הניקוי יש לנתק את המכונה מהחשמל ולאפשר לה להתקרר.

את גוף המכונה נקו במטלית לחה והימנעו משימוש בחומרי ניקוי חריפים. מעט נוזל כלים מדולל במים בהחלט יעשה את העבודה, ולאחר מכן שטפו גם אותו היטב מהמכונה.

נגבו היטב את נקודות החיבור של הראש, שבהן נשארות לעיתים שאריות קפה. אם יש צורך אפשר להיעזר במברשת לשם כך. לאחר מכן ניתן להבריג החוצה את רשת הסינון של הראש כדי לנקות בנפרד. אם נדרש ניקוי מיוחד, אפשר להשתמש בממיס שומני קפה ייעודי.

טיפים: כך תשמרו על מכונת הקפה

לפניכם המלצות לשמירה על מכונת הקפה שברשותכם, שיסייעו לה להאריך ימים ולייצר עבורכם את הקפה האיכותי והטעים ביותר.

  1. שימוש במים נקיים מאבנית – שימוש במים "קשים" שלא עברו סינון אבנית מסב נזק למכונת הקפה ומקצר את חייה. מים נקיים מאבנית יקלו על התחזוקה, ישפיעו לטובה על טעמו של המשקה וישפרו משמעותית את הקצפת החלב.
  1.  פולי קפה – יש לרכוש ממקורות אמינים ומקצועיים. יש לוודא כי האריזה נקייה מגופים זרים כגון חלקיקי אבן שעלולים להזיק למטחנת הקפה (איך לבחור פולים). השתמשו בפולי קפה איכותיים שאינם מכילים שמנים רבים, שעלולים להצטבר בין הלהבים. גם אין להשתמש בפולי קפה ירוקים (פולים שאינם קלויים).
  1.  מים – אין לשטוף את המטחנה תחת זרם מים ישיר ואין לשפוך לתוכה מים.
  1. . מדיח הכלים – אין להכניס את חלקי המכונה למדיח הכלים. 

לסיכום, אם אתם רוצים לשמור על בריאותכם, על שלום בית ולא פחות חשוב על טעם הקפה המשובח שבחרתם, הקפידו על הוראות אלו ומובטחת לכם הנאה.

3 תגובות

  1. תיקון: מכונת אספרסו בייתית (לא בעייתית) סוליס

  2. תודה על העיצה
    אשמח לשאול שאלה: קניתי לאחרונה מכונת אספרסו מקצועית בעייתית סוליס (חברה שוויצרית solis ), יש הוראות ופרוצדורות מדוייקות של היצרן לאחזקה וניקוי, היבואן והמשווק (בונדיגו) לא מספק את אביזרי הניקוי והאחזקה המיוצרים והמומלצים ע״י היצרן עצמו שהם: טבליות ניקוי, פילטרים בריטה המיועדים והמותקנים למכונה זו בלבד וחומרים לניקוי האבנית, הדבר היחיד שעדיין לא פתור אצלי הוא החומר לניקוי האבנית…,
    מכיוון שלא היה לי את החומר המומלץ של היצרן, לתהליך ניקוי האבנית שנעשה ע״י המכונה הוספתי חומץ רגיל 5% חצי ליטר וחצי ליטר מים,
    ראיתי שכתבת שחומץ יכול להיות בעייתי, הייתי מבקש עצתך לעניין זה
    הרבה תודה בברכה דב סלומון 0523207207

  3. צריך לנקות עם ראש אפס (אטם עיוור) כל יום ועם אבקה מיוחדת לניקוי ראשים עם ראש אפס פעם בשבוע. שזה פרט חשוב מאוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מדריכים

הקפה לא רק ממריץ את האנרגיה שלנו, אלא גם ממריץ את מערכת העיכול. אם רציתם לדעת מדוע שתיית קפה גורמת לכם לרצות לגשת לשירותים, המאמר הזה בשבילכם
לפי סקר שערך מכון המחקר קנטר TNS, כמעט 80% מהישראלים שותים לפחות כוס קפה אחת ביום, ו-93.3% מהישראלים מעדיפים לשתות...
כשאנחנו שותים קפה דלוח עם טעם פגום, אנחנו ממהרים להאשים את פולי הקפה או לתלות את האחריות לכך על תהליך...