חיפוש
Close this search box.
חיפוש

פרפה

🕐זמן קריאה: 2 דקות
בואו להרגיש כאילו אתם בחופשת בטן גב חלומית ביוון, עם משקה פרפה אתונאי אמיתי. לפניכם המתכון והטיפים איך להכין פרפה – קפה קר ומרענן במיוחד

כתבות חדשות במגזין

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

חיי היום יום שלנו יכולים להיות מאוד לחוצים ועמוסים. חשוב מאוד לקחת מדי פעם הפסקה, להתרווח על הספה ולעצור לכמה דקות את המירוץ. אחת הדרכים לעשות זאת היא באמצעות שתיית קפה פרפה – קפה קר ומרענן שנחשב למשקה הדגל של יוון.
פרפה (מבוטא frap-pay) מגיע מהמילה הצרפתית שפירושה "להכות, או לדפוק", כרמז לכך שהמשקה עובר ניעור וערבוב לפני ההגשה. כבר במאה ה-19 הומצא באירופה הקפה הקר, אך הפרפה המודרני שמוכר לנו כיום הומצא בשנת 1957 ביריד הסחר הבינלאומי בסלוניקי שביוון. עובד של חברת המזון והמשקאות נסטלה, הציג ביריד משקה חדש לילדים – משקה שוקולד שמיוצר באמצעות ערבוב של חלב וניעורו בשייקר. עובד אחר של החברה בשם דימיטריוס וקונדיוס יצא באותו זמן להפסקה וחיפש דרך להכין קפה נמס. הוא לא מצא בשום מקום מים רותחים, אז הוא ערבב את הקפה עם מים קרים וקוביות קרח בתוך מכשיר השייקר. האלתור הזה התברר כמוצלח ביותר והוא הוליד את הפרפה – קפה קר וצונן ששווק על ידי נסטלה ונחשב לאחד המשקאות הפופולריים ביותר ביוון. למעשה, אם תצאו לחופשת בטן גב מפנקת ביוון, אין סיכוי שתפספסו בבתי הקפה את הפרפה.

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש בעולם הקפה?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו

תיירים זרים שביקרו ביוון העתיקו את הפרפה לארץ הולדתם, אך ערכו במשקה כמה שינויים. בבולגריה למשל, נוהגים להשתמש בקוקה קולה במקום במים, בדנמרק נהוג להשתמש בחלב קר במקום במי ברז, ובסרביה נוהגים להוסיף לפרפה כף גלידה מפנקת.

על אף שקפה פרפה היווני המקורי מורכב מקפה נמס, ההמלצה היא להשתמש באספרסו, יחד עם סוכר לבן, חלב מוקצף, קרח ולהכניסו לשייקר. בניגוד למשקאות כמו אייס קפה או קפוצ'ינו קר, הפרפה מעורבב זמן רב יותר בתוך השייקר עד שנוצר קצף משמעותי, והקרח מעורבב היטב. 

מתכון להכנת פרפה

מרכיבים:

  • מנת אספרסו
  • 8 גרם סוכר
  • 100 מ"ל חלב קר
  • שתי קוביות קרח

הוראות הכנה:

מכינים את מנת האספרסו באמצעות מכונת הקפה שברשותכם  ומוזגים את האספרסו לתוך שייקר. לאחר מכן יש להוסיף לשייקר את החלב ואת קוביות הקרח, לשקשק היטב במשך לפחות 15 שניות עד שקובית הקרח הופכת לכתושה ומתערבבת במשקה הסמיך. לאחר מכן, מוסיפים את המשקה לתוך כוס גדולה ושקופה ושותים מיד עם קש.

טיפים להכנת פרפה

אם אתם רוצים לשדרג את הפרפה, תוכלו להוסיף כף של גלידה מיד לאחר ההכנה. ניתן גם לקשט את הגלידה בשוקולד מגורד או למזוג סירופ שוקולד מעל הגלידה לפינוק מושחת במיוחד. בנוסף, תוכלו להוסיף פירות כמו תותים, קרמל, אגוזים, שמנת, קינמון ודבש.  האפשרויות הן אינסופיות והטעם המושלם מובטח!

מערכת המון קפה

אולי יעניין אותך גם

0 0 votes
Article Rating
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
0
נשמח לשמוע מה חשבת על המאמר!x
דילוג לתוכן