דילוג לתוכן
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מגזין המון קפה

סקירות מעמיקות, מדריכים ומאמרים מרתקים
בכל הנושאים החשובים והמעניינים בעולם הקפה.

האם מותר לנקות מקינטה עם סבון?

מאת: תבור רם
זו אחת ההנחות הכי שגורות בעולם הקפה הביתי: מקינטה לא שוטפים עם סבון, נקודה. אבל מה בעצם עומד מאחורי האזהרה הזאת? האם מדובר בעובדה מבוססת, או מיתוס עקשן שעובר מדור לדור? בכתבה הזו נצלול לתוך הסוגיה: נבין ממה נובעים החששות, איך חומר הגלם של המקינטה משנה את התמונה, ומה באמת נכון לעשות כדי לשמור על טעם הקפה – וגם על הברזל…. המשך קריאה >

שבת בבוקר, יום יפה: המדריך המלא להכנת קפה ספשלטי בשבת

מאת: מושיק גולדברג
עבור שומרי מסורת, הכנת קפה ספשלטי בשבת מציבה אתגר משמעותי. השאלה המרכזית שכל חובב קפה שומר שבת שואל את עצמו הינה כיצד ניתן להמשיך ולהנות מכוס קפה משובחת בשבת תוך הקפדה על כללי המסורת. בכתבה זו נציג הצעות מעשיות להתארגנות מוקדמת ולשימוש בכלים ובטכניקות שמאפשרות ליהנות מקפה איכותי גם ביום המנוחה, תוך שמירה על המסורת וההלכה. … המשך קריאה >

מנספרסו לאספרסו – מדריך מלא למשתדרגים מקפסולות למכונה של גדולים

מאת: תבור רם
החלטת שהגיע הזמן לקחת את חוויות הקפה שלך לשלב הבא? אין ספק שהמעבר הדרמטי ממכונת קפסולות למכונת אספרסו רצינית היא שלב הכרחי בהתפתחות הטעם של חובבי קפה. בהרבה מובנים, המעבר הזה דומה במהות שלו לנהיגה ברכב עם גיר ידני אחרי שנים של נהיגה על אוטומט. פתאום אנחנו מגלים שיש לנו הרבה יותר שליטה, אבל גם הרבה יותר אחריות והחלטות שעלינו לקבל. … המשך קריאה >

פופולרי בהמון קפה

סקירות ומדריכים

שיטות להכנת קפה

מערכת המון קפה

לכולנו יש את הדרך שלנו להכין קפה, בואו להרחיב את הידע ולהכיר שיטות מסורתיות להכנת קפה, ושיטות מודרניות שאינן מתבססות על מכונת האספרסו.
המשך קריאה >

סוגי משקאות קפה

מערכת המון קפה

כולנו מכירים אותם, ושותים אותם מדי יום – אך ההגדרות השונות של משקאות הקפה עלולות  להיות קצת מבלבלות.  הסברים, מתכונים ועוד – ברשימה הבאה.
המשך קריאה >

עיבוד קפה: המדריך המלא

מאת: סער אברשי / שיח קפה
המילה ״עיבוד״ יכולה להטעות ולגרום לנו לחשוב שמדובר בתהליך מלאכותי שעובר הקפה כחלק משרשרת הייצור שלו. בפועל, זו השיטה שבה מקולפים ומטופלים פולי הקפה בדרכם לכוס שלכם, והחשיבות שלה לפרופיל הטעמים קריטי במיוחד…. המשך קריאה >

המדריך המלא לחובב הקפה המתחיל

מאת: מערכת המון קפה
אילו שיטות קיימות להכנת קפה, מה ההבדל בין קלייה בינונית לקלייה כהה? מה זה קפה הגל השלישי ואיך טועמים קפה כמו המקצוענים? אנחנו גאים להציג בפניכם את המדריך המלא לחובב הקפה המתחיל … המשך קריאה >

המדריך השלם לטעמי קפה

מאת: תבור רם
הקפה שלכם יוצא מר מדי? או דווקא חמוץ? ואיך משיגים קפה במתיקות מעודנת? אתם מוזמנים לקרוא את המדריך השלם לטעמי קפה שהכנו עבורכם, שיעזור לך להשיג איזון טעמים מושלם… המשך קריאה >

המדריך המלא להקצפת חלב

מאת: מערכת המון קפה
הקצפת חלב יכולה להפוך את הקפה שלכם למושלם, אבל איך עושים את זה נכון? תשמחו לדעת שלא חייבים ציוד יקר כדי ליצור חלב מוקצף איכותי. לפניכם המדריך המלא להקצפת חלב בבית… המשך קריאה >

עוד בהמון קפה

חוות התקווה - גרנחה לה אספרנזה 

חוות התקווה – גרנחה לה אספרנזה 

זמן קריאה: 4 דקות
בימים אלו, אין הרבה רגעים מנחמים או מרגיעים וכוס הקפה מקבלת מעמד אפילו יותר חשוב במעין שגרה שבורה. בתקופה בה אנחנו מנסים לא לאבד את התקווה, אפשר לשאוב מעט השראה מ"חוות התקווה" – או בשמה בספרדית – גרנחה לה אספרנזה (Granja La Esperanza).

שימושים שונים לחלקי קפה קפה הוא לא רק פולים

קפה הוא לא רק פולים

זמן קריאה: 4 דקות
"קפה הוא פרי" היא מנטרה שחוזרת על עצמה לא מעט בעולם הספשלטי. מטרתה כמובן להסביר שקפה הוא לא רק משקה, ואינו מוצר מדף. קפה הוא מוצר חקלאי, קפה הוא פרי מיוחד במינו. 

אם כך, מה עם שאר חלקי הצמח? האם רק לגרעין הקפה יש ערך, או שאולי נוכל למצוא עניין ביתר חלקי הצמח?

א' ארומה, ב' זה בלומינג: המילון השלם לעולם הקפה

זמן קריאה: 4 דקות
שפה היא חלק מאוד חשוב בכל תרבות. לאסקימואים יש עשרות מילים לתאר שלג, ולנו הישראלים – אין אפילו מילה אחת ל'קאפינג'. המידע הנגיש ביותר על קפה זמין בשפה האנגלית, ונראה שהאקדמיה ללשון לא ממהרת למצוא לביטויים שונים מקבילות בשפתנו. בכך אנחנו נותרים עם אתגר גדול בתרגום ביטויים שונים, וכדי ששיחה בין חובבי קפה לא תשמע לכם כמו ג'יבריש, הרי לכם מילון מונחים וביטויים נפוצים .

חוות דאטרה

מן האדמה: הכירו את חוות דטרה לגידול קפה

זמן קריאה: 4 דקות
חוות קפה דטרה (Daterra), או בתרגום ישיר "מן האדמה" נמצאת באזור סראדו מינארו, אזור המפורסם בתנאי גידול אופטימליים לקפה. דטרה מסמלת את ההתמדה של משפחת פסקואל לייצור קפה באיכות גבוהה ומובילה – מעין תו איכות בייצור הקפה הברזילאי.
חוות הקפה שמה לעצמה מטרה של ייצור קפה ספשלטי המבוסס על שימור הסביבה ופיתוח חברתי.

אירוע הקפה הגדול של השנה

זמן קריאה: 4 דקות
כמידי שנה מתאספים אנשי קפה מכל העולם, חובבנים ומקצוענים כאחד לשלושה ימים גדושים בקפה, כדי להכיר, לגלות וללמוד על כל מה שחדש בעולם הקפה.
השנה הכנס היה קרוב לבית, באתונה.

אז מה קרה שם, אילו מוצרים חדשים נחשפו ומה בכלל החשיבות של אירועים כאלו?

פרופיל חליטת קפה

פרופיילינג – שליטה על פרופיל החליטה בקפה

זמן קריאה: 6 דקות
כשאנחנו חושבים על הכנת אספרסו, אנחנו רגילים לחשוב על הזרמת מים בלחץ מסוים דרך סלסלת הקפה. למהלך הזרימה יש חשיבות רבה והתאמת פרופיל החליטה לזן הקפה ולרמת הקלייה שלו תפיק ממנו את המיטב.

כדי להבין עוד על הנושא המרתק של פרופילי החליטה, נסענו לבקר את חברינו – מומחי קפה מהשורה הראשונה: צוקי (צדוק אשר) ושלמה שטרן בבית הקלייה המשותף שלהם.

הדור הבא של עיבודי קפה – חוקרים טרנדים

זמן קריאה: 5 דקות
עיבוד הקפה הופך לאחרונה לדומיננטי ומדובר בעולם הספשלטי, ואיתו התפתחו גם צורות רבות עיבודים נסיוניים: אנאירובי, השרייה קרבונית, השרייה עם פירות ועוד. הגיע הזמן לעשות קצת סדר בטרנדים הבולטים בתחום התססות הקפה המודרני.

מטחנות קפה

ככה נכון לטחון קפה

זמן קריאה: 4 דקות
כדי להגיע לקפה המושלם חשוב לשים דגש מיוחד על טחינת פולי הקפה. איזה גודל, איזו מטחנה, או האם בכלל לקנות טחון? על כך ועוד במאמר הבא

בקרוב..