קפה בקלייה בהירה

קפה בקלייה בהירה - מה זה אומר? איך מכינים אותו? מה הטעם שלו ואיך כדאי לשתות אותו? כל התשובות במדריך

אולי יצא לכם לשמוע בבתי קלייה את השאלה הבאה: "תרצה קפה בקלייה בהירה או כהה?" שאלה שלא שמענו בעבר. מה זה בכלל אומר? התשובה עשויה להפתיע אתכם בפשטותה.

אומנם צריך להיות קולה מיומן כדי להכין קפה בקלייה בהירה, אבל לכם כשותי קפה יהיה קל מאוד לזהות קפה בדרגת קלייה זו. במדריך תגלו מה הטעמים של הקפה בקלייה בהירה, מה היתרונות של שיטה זו, איך נהוג לשתות אותה ועוד.

מה זה קפה בקלייה בהירה

לפני הכול נענה על השאלה מה זו קלייה בהירה. כדי לענות על השאלה צריך להבין איך מגיעים אלינו פולי הקפה. במצבם הראשוני, כשהם מגיעים מהקטיף, צבעם ירוק. את הצבע החום הם מקבלים מהקלייה. כך בקלייה הבהירה הצבע שמתקבל הוא חום בהיר, וזו הדרך הכי פשוטה להבחין בין קפה בקלייה בהירה לדרגות הקלייה הכהות יותר.

בדרגת קלייה זו הפולים מקבלים גם גוון מט. בנוסף, בשיטה זו הפולים עדיין שומרים על כמה מהתכונות והטעמים של הקפה הירוק.

טעמי הקפה בקלייה בהירה

טעם הקלייה בשיטה זו עדין יותר מאשר בדרגות הקלייה הבינונית והכהה. כמו כן החומציות בדרגה זו גבוהה. הקלייה הבהירה מאופיינת גם ברכות הפולים, במתיקות ובשיעור קפאין גבוה. עם זאת, בדרגה זו חסרה המרירות המוכרת של הקפה. יתר על כן, טעמו פירותי, רב גוני יותר ומכיל טעמים כמו:

  • דבש
  • קנה סוכר
  • וניל
  • אוכמניות
  • אפרסק
  • פירות הדר
  • ורדים
  • קמומיל
  • יסמין 

איך להכין קפה בקלייה בהירה

קלייה בהירה מתקבלת לרוב בחימום של 200-170 מעלות צלזיוס, לפעמים פחות. שלב זה נחשב השלב הראשוני להכנת קפה, עם זאת יש אנשים שאוהבים לשתות קפה גם מפולים ירוקים. שלב זה מתרחש לאחר היפרדות המוץ מהפולים ולאחר תחילת ההשחמה. בשלב המתקדם יותר בדרגה זו, לאחר ההשחמה וקבלת צבע המט, מתחילים להיסדק הפולים. השלב המתקדם מתרחש בקלייה של 190 מעלות.

שיטה של הגל השלישי ויתרונות הקלייה הבהירה

שיטת הקלייה הבהירה היא מודרנית יותר מדרגות הקלייה הכהות יותר ושייכת לגל השלישי של הקפה. לעומתה, בשיטות המסורתיות, דרגות הקלייה הבינונית והכהה, מתחיל להופיע הטעם המוכר לכם של הקפה: מר, מעט שרוף ומורגש. הבעיה בטעמים אלו היא שהם עשויים לטשטש את הטעם של פולים איכותיים פחות.

לעומת זאת, שיטות הגידול החדשות והטכנולוגיות החדשות עזרו לנו בעשורים האחרונים לשפר את טעם הקפה מהסיבות הבאות:

  • ברירה קפדנית של זני הקפה הובילה למציאת זנים בריאים יותר
  • איכרים בכל העולם יכולים להשגיח על יבוליהם ולהסתגל מהר יותר לשינויים לעומת המצב בעבר
  • מחשבים יכולים לעזור לקולים לאמוד את הטמפרטורה המדויקת

בזכות כל אלו אפשר להגיע לטעמים המדויקים של קלייה בהירה. לקפה בקלייה בהירה גם יתרונות בריאותיים, כמו הפחתת הסיכון למחלות לב ולדלקות. וכאמור הטעמים שלו מגוונים הרבה יותר.

איך נהוג לשתות קפה בקלייה בהירה

אם אתם חובבי אספרסו או המשקאות המתבססים עליו, דוגמת קפוצ'ינו ומקיאטו, לרוב שיטת הקלייה הבהירה פחות תתאים לכם. לעומת זאת, לחובבי קפה שחור ומשקאות שאינם מבוססי אספרסו שיטת הקלייה הבהירה היא בחירה מצוינת. תוכלו גם להוסיף סוכר לפי הטעם או חלב שקדים המפחיתים את החומציות. שיטה מומלצת להכנה בקלייה בהירה היא שיטת הפילטר (poure over).

חצי סיטי Half city

חצי סיטי הוא השם של קלייה שמעט פחותה מהקלייה הבינונית. קלייה זו מושגת בטווח של 200 מעלות צלזיוס. השם סיטי הוא שם נרדף לקלייה בינונית, כך שחצי סיטי פירושו קלייה חצי בינונית. קלייה זו נקראת גם קליית ניו אינגלנד או לייט סיטי.

קליית קינמון Cinnamon

כשאנו אומרים קליית קינמון, אנחנו לא מתייחסים לטעם של הפולים אלא לצבע שלהם, שלרוב נגיע אליו בדרגת 197-195 צלזיוס, בתחילת השלב הראשון של פיצוח הפולים (קראק), כמו כשפופקורן מתחיל להיסדק.

לסיכום, יש כמה סגנונות לקלייה בהירה, שהמשותף לכולם הוא פולי קפה המוכנים בטמפרטורה נמוכה יחסית, עם טעמים פירותיים, הרבה קפאין ומעט מרירות. מתאים למי שמחפש טעמים שונים מהקפה שהוא מכיר.

זוהי שיטה מודרנית המקושרת לגל השלישי. אם אתם מחפשים קפה בקלייה בהירה, תוכלו לשאול בבית הקלייה המועדף עליכם על תערובות מומלצות לקנייה. תוכלו להיעזר גם ברשימת בתי הקלייה שלנו. 

תגובה אחת

  1. כדי ליצור טעם עשיר אפשר לערבב קלייה בהירה עם כהה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מדריכים

הקפה לא רק ממריץ את האנרגיה שלנו, אלא גם ממריץ את מערכת העיכול. אם רציתם לדעת מדוע שתיית קפה גורמת לכם לרצות לגשת לשירותים, המאמר הזה בשבילכם
לפי סקר שערך מכון המחקר קנטר TNS, כמעט 80% מהישראלים שותים לפחות כוס קפה אחת ביום, ו-93.3% מהישראלים מעדיפים לשתות...
כשאנחנו שותים קפה דלוח עם טעם פגום, אנחנו ממהרים להאשים את פולי הקפה או לתלות את האחריות לכך על תהליך...