דילוג לתוכן
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מגזין המון קפה

סקירות מעמיקות, מדריכים ומאמרים מרתקים
בכל הנושאים החשובים והמעניינים בעולם הקפה.

5 סימנים שהגיע הזמן להחליף את מכונת הקפה שלך

מאת: תבור רם
מכונת הקפה הביתית שלך היא לא רק עוד מכשיר חשמלי; היא מלווה אותך בכל בוקר ומפנקת אותך בהפסקות הקטנות של היום. אבל בשל הזמן והשימוש התכוף, גם היא עשויה להזדקק לרענון או להחלפה. אם שמתם לב שהקפה שלכם כבר לא טעים כמו פעם, או שהמכונה מתחילה לעשות בעיות, ייתכן שהגיע הזמן לשקול החלפה. הנה חמישה סימנים שמצביעים על כך, יחד עם טיפים שיעזרו לכם לקבל את ההחלטה הנכונה…. המשך קריאה >

מנספרסו לאספרסו – מדריך מלא למשתדרגים מקפסולות למכונה של גדולים

מאת: תבור רם
החלטת שהגיע הזמן לקחת את חוויות הקפה שלך לשלב הבא? אין ספק שהמעבר הדרמטי ממכונת קפסולות למכונת אספרסו רצינית היא שלב הכרחי בהתפתחות הטעם של חובבי קפה. בהרבה מובנים, המעבר הזה דומה במהות שלו לנהיגה ברכב עם גיר ידני אחרי שנים של נהיגה על אוטומט. פתאום אנחנו מגלים שיש לנו הרבה יותר שליטה, אבל גם הרבה יותר אחריות והחלטות שעלינו לקבל. … המשך קריאה >

עליות חדות במחירי הקפה: אלה הסיבות לכך

מאת: שרון גולצמן / שיח קפה
חובבי קפה ואנשי תעשייה ברחבי העולם מתמודדים עם קשיים שונים, על רקע מחירי הקפה שבשנה האחרונה זינקו לרמות חסרות תקדים. המשקה האהוב, מתייקר משמעותית בשל שילוב של גורמים המשפיעים הן על ההיצע והן בביקוש. למה כוס הקפה שלנו עולה יותר, ומה עשוי להיות העתיד? … המשך קריאה >

פופולרי בהמון קפה

סקירות ומדריכים

שיטות להכנת קפה

מערכת המון קפה

לכולנו יש את הדרך שלנו להכין קפה, בואו להרחיב את הידע ולהכיר שיטות מסורתיות להכנת קפה, ושיטות מודרניות שאינן מתבססות על מכונת האספרסו.
המשך קריאה >

סוגי משקאות קפה

מערכת המון קפה

כולנו מכירים אותם, ושותים אותם מדי יום – אך ההגדרות השונות של משקאות הקפה עלולות  להיות קצת מבלבלות.  הסברים, מתכונים ועוד – ברשימה הבאה.
המשך קריאה >

עיבוד קפה: המדריך המלא

מאת: סער אברשי / שיח קפה
המילה ״עיבוד״ יכולה להטעות ולגרום לנו לחשוב שמדובר בתהליך מלאכותי שעובר הקפה כחלק משרשרת הייצור שלו. בפועל, זו השיטה שבה מקולפים ומטופלים פולי הקפה בדרכם לכוס שלכם, והחשיבות שלה לפרופיל הטעמים קריטי במיוחד…. המשך קריאה >

המדריך המלא לחובב הקפה המתחיל

מאת: מערכת המון קפה
אילו שיטות קיימות להכנת קפה, מה ההבדל בין קלייה בינונית לקלייה כהה? מה זה קפה הגל השלישי ואיך טועמים קפה כמו המקצוענים? אנחנו גאים להציג בפניכם את המדריך המלא לחובב הקפה המתחיל … המשך קריאה >

המדריך השלם לטעמי קפה

מאת: תבור רם
הקפה שלכם יוצא מר מדי? או דווקא חמוץ? ואיך משיגים קפה במתיקות מעודנת? אתם מוזמנים לקרוא את המדריך השלם לטעמי קפה שהכנו עבורכם, שיעזור לך להשיג איזון טעמים מושלם… המשך קריאה >

המדריך המלא להקצפת חלב

מאת: מערכת המון קפה
הקצפת חלב יכולה להפוך את הקפה שלכם למושלם, אבל איך עושים את זה נכון? תשמחו לדעת שלא חייבים ציוד יקר כדי ליצור חלב מוקצף איכותי. לפניכם המדריך המלא להקצפת חלב בבית… המשך קריאה >

עוד בהמון קפה

קפה מקוסטה ריקה

בקוסטה ריקה מגדלים קפה נפלא כבר 200 שנים

זמן קריאה: 4 דקות
במרכז אמריקה, בין פנמה לניקרגואה שוכנת קוסטה ריקה. היא יצואנית הקפה ה-22 בגודלה בעולם. בשנת 2021 קפה היה המוצר ה-6 המיוצא ביותר בקוסטה ריקה.
היחס הייחודי לקפה במדינה היה נוכח כבר מימיה הראשונים, מה שאולי מסביר גם היום את הסטנדרט הגבוה של הקפה הקוסטה ריקני. לעיתים סיפור המדינה נבלע בין ענקיות כמו ברזיל ואתיופיה, אך הגיע הזמן לכוון את הזרקור לקוסטה ריקה.

גיישה זן קפה

איך הפך הגיישה לזן הקפה המבוקש בעולם

זמן קריאה: 4 דקות
במשך שנים זן הגיישה (Gesha) כבש את עולם הקפה עם פרופיל טעמים יוצא דופן והיסטוריה מסקרנת.
מזן קטן ומסתורי הפך לכוכב על במות תחרויות עולמיות, קולקציות מוגבלות בבתי קלייה מובחרים ומכתיב קצב חדש למחירי קפה בשוק העולמי. אז מה הסיפור של הגיישה?

תוויות קפה

אורגני או סחר הוגן? על תוויות והסמכות בעולם הקפה 

זמן קריאה: 5 דקות

לחנות הקפה או הסופרמרקט נכנס צרכן המודע להשלכות החברתיות והסביבתיות שיש לייצור קפה, מרים שקית אחת, מרים את השניה ומזהה הבדל: על אחת מצויין ״Fair Trade" ועל השנייה ״Rainforest Alliance״. במה עליו לבחור?
ובכן, הגיע הזמן לשאול מה המשמעות של כל התוויות האלו והאם הן באמת משפיעות לטובה על תעשיית הקפה?

קפה ירוק שמירה על טריות

ירוק בעיניים: כך תאחסנו ותשמרו פולי קפה ירוק

זמן קריאה: 4 דקות
לא משנה כמה קופסאות מתוחכמות לאחסון קפה תקנו, כמה מקפיאים מלאי קפה בשקיות ואקום קטנות יש לכם, או אם אתם קונים קפה טרי מבית הקלייה פעם בשבוע – יש משתנים שלא נמצאים בידיים שלנו אלא תלויים בבית הקלייה – אחד מהם הוא הטיפול בקפה ירוק. כולנו מבינים שקפה בקלייה טריה זה הבסיס של כוס קפה איכותית, אבל מה לגבי טריות הקפה שעדיין לא נקלה?

בורבון וורוד המון קפה

החיים בורוד: כל מה שרציתם לדעת על זן הבורבון הורוד

זמן קריאה: 4 דקות
לפעמים צריך קצת ורוד בחיים, אפילו בקפה. זן הבורבון הורוד זוכה לאהבה מיוחדת ותשומת לב בקהילת הספשלטי, על במות תחרויות ובתי הקלייה הטובים בעולם.
אז איך הזן נכנס לחיינו, והאם הוא שווה את ההייפ או שמא מדובר בשיווק מוצלח נטו?

השפעת כוס הקפה על טעם הקפה

בזכוכית או בספל? כך הכוס משפיעה על טעם הקפה

זמן קריאה: 4 דקות
אנשים חכמים אומרים שאסור להסתכל בקנקן, אלא במה שבתוכו. אבל לפעמים חשוב גם להתבונן ולבחון את הקנקן, או במקרה שלנו – לבחון את הכוס. כוס הקפה האהובה עליכם מהווה חשיבות מיוחדת מבחינה רגשית, חושית ואפילו היסטורית. לפעמים כדי להבין יותר טוב את הקפה שבכוס, צריך להבין איך הכלי ממנו אנו שותים משפיע עליו.

זני הקפה שכל חובבי הגל השלישי חייבים להכיר

זני הקפה שכל חובבי הגל השלישי חייבים להכיר 

זמן קריאה: 4 דקות
אחד הדברים המשמעותיים המפרידים בין תעשיית קפה הגדולה לבין תעשיית הקפה-ספשלטי הוא הדגש על הזנים השונים. בעולם הספשלטי לא יקרה מצב שעל שקית קפה לא יצויין הזן או לפחות הקבוצה אליה הזנים משתייכים. בעוד שבעולם של תעשיית הקפה הגדולה נוטים לדבר בעיקר על "ערביקה או רובוסטה" שאלו מינים של קפה ולא זנים. 

חוות התקווה - גרנחה לה אספרנזה 

חוות התקווה – גרנחה לה אספרנזה 

זמן קריאה: 4 דקות
בימים אלו, אין הרבה רגעים מנחמים או מרגיעים וכוס הקפה מקבלת מעמד אפילו יותר חשוב במעין שגרה שבורה. בתקופה בה אנחנו מנסים לא לאבד את התקווה, אפשר לשאוב מעט השראה מ"חוות התקווה" – או בשמה בספרדית – גרנחה לה אספרנזה (Granja La Esperanza).

בקרוב..